Search
Close this search box.

Cryptolunch 5-12: Bitcoin en meeste Altcoins krijgen de roe

Tijdens de cryptolunch met Sinterklaas is negativiteit de koers van Bitcoin en meeste Altcoins de baas. Het koersoverzicht krijgt dan ook met de roe. Slechts voor een paar Altcoins knijpt de Sint een oogje toe. Boze tongen beweren dat de Sint niet bestaat. Precies het gerucht dat over de vijf verdwenen Altcoins uit ons lunchoverzicht gaat.

Lunchoverzicht Bitcoin en Altcoins top 10

Het grafische lunchoverzicht laat weinig te raden over. De Bitcoin en Altcoins staan om 12 uur net als gisteren nagenoeg allemaal in de min. Alleen de Tether (USDT) en Tron (TRX) boeken een klein positief resultaat.

Cryptolunch crypto-overzicht 5 december: Bitcoin en Altcoins min.
Cryptolunch crypto-overzicht 5 december: Bitcoin en Altcoins min. Live koersen vastgelegd om 12 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ook buiten de top 10 zijn de meeste Altcoins uit de top 25 in mineur. BinanceCoin (BNB) valt met een winst van liefst 13,54% het meeste op. Naast deze munt boeken alleen de Nem (XEM) en Maker (MKR) een koerswinst, al zijn de percentages met respectievelijk 0,23% en 6,98% minder indrukwekkend. Tezos (XTZ) verliest met -9,74% het meest, al zit Ethereum Classic (ETC) daar met – 9 % dicht achter. De overige Altcoins verliezen gemiddeld zo’n 4%. Zoals altijd zijn de koersen een momentopname. De live koersen kun je 24 uur per dag bij ons volgen. Maar ook op Binance en Bitvavo.

Cryptolunch: 5 verdwenen Altcoins

2018 was niet het meest positieve jaar voor de cryptomarkt. In dit overzicht 5 Altcoins die in de loop van dit jaar van de markt verdwenen.

  • De Pincoin

Pincoin heeft zo’n $ 660 miljoen dollar opgehaald voordat deze cryptotoken plotseling verdween. De mensen achter het bedrijf zijn nog steeds spoorloos en dat geldt ook voor het geïnvesteerde vermogen. Bokser Flloyd Mayweather en rapper DJ Khaled troffen een schikking met de SEC vanwege hun onrechtmatige promotie voor deze fraude.

  • Brig

Brig was een andere crypto-illusie. Dit bedrijf claimde te worden geleid door de broers Jack en Jay Brig. Deze lijken bij nader onderzoek volkomen fictief. Ook hier bleek het te gaan om een exit scam. De waarde van deze coin is momenteel letterlijk 0,0.

Brig, één van de 5 verdwenen Altcoins

  • Titanium

Deze ICO is door de SEC van de markt gehaald. Helaas was er toen al 21 miljoen dollar verdwenen. De Amerikaanse toezichthouder kwam erachter dat oprichter Michael Alan Stollery zich bij andere gelegenheden introduceerde als Michael Stollaire. Ook bleken de goede zakenrelaties die hij claimde te hebben met onder meer de Federal Reserve, PayPal, Verizon, Boeing, en The Walt Disney Company vooral in zijn beleving te bestaan. Toen op de website ook nog valse klantbeoordelingen verschenen was de maat vol.

  • Hamster Marketplace

Op deze marktplaats was de bedoeling dat je digitaal elektronica kon hamsteren. Via Blockchain en hun eigen cryptomunt zou je rechtstreeks van de fabrikant kopen en zo de tussenhandel (en bijbehorende extra kosten voor hun marges) vermijden. Hoewel het project veelbelovend begon en er zelfs een prototype marktplaats op de website werd gelanceerd stopte het project na de ICO volkomen onverwacht. Men weet tot op dit moment niet wat er gaande is en of er nog iets van het project, dat door velen als kansrijk beoordeeld werd, vernomen wordt.

  • Lotto Coin

Deze cryptocoin bestaat al sinds 2013 en is momenteel nog actief. Men lijkt hier simpelweg gestopt met de activiteiten. Desalniettemin schijnt de munt nog niet helemaal waardeloos te zijn. Hoe dan ook, de Social media en website zijn uit de lucht en de CEO is onbereikbaar.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.