Cryptolunch 17-12: koers Bitcoin en Altcoins stabiel in vlakke martk + crypto slang

Tijdens de cryptolunch van vandaag zien we in vergelijking met vrijdag weinig beweging. Zoals we in onze crypto-overzichten zien blijven de koersen van de Bitcoin, Altcoin top 10 en Altcoin top 25 op zoek naar een momentum voor er een nieuwe bull- of bear-rally losbreekt. Daarbij vandaag een overzicht van cryptotaal. Deze keer staan we stil bij crypto slang.

Lunchoverzicht Bitcoin en Altcoins top 10

Afgelopen vrijdag stond er tijdens de lunch voor de Bitcoin (BTC) een koers van € 2.950,62 op het bord. Ripple (XRP) noteerde € 0,2580 en Ethereum (ETC) schreef € 76,76. Nu we na het weekend de eerste cryptolunch van deze week serveren zien we in onze grafische crypto-analyse dat de koersen van Bitcoin en de Altcoin top 10 iets hebben ingeleverd. Ook zien we dat sommige cryptomunten langzaam een stijgende koers ontwikkelen. Het is echter nog te vroeg om een trend aan te wijzen.

cryptolunch crypto-overzicht 17 december: koers Bitcoin en Altcoins leveren iets in op vlakke markt.
cryptolunch crypto-overzicht 17 december: koers Bitcoin en Altcoins leveren iets in op vlakke markt. Live koersen vastgelegd om 12.00 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ook buiten de top 10 zien we dat de koersen op zoek zijn naar momentum. De grootste stijger is de Ontology (ONT), dat met een stijging van 4,72% weer iets goed maakt van de verliezen van vorige week. Grootste daler is de Iota (MIOTA), dat 1,67% verliest. Hieraan zien we al dat de koersen niet erg volatiel zijn. Uiteraard zijn de koersweergaven een momentopname (in dit geval van 12.05 uur). De live cryptokoersen kan je hier 24 uur per dag volgen.

Cryptolunch special: crypto slang

De ontwikkeling van cryptovaluta leidt ertoe dat er in de sector ook een eigen jargon wordt ontwikkeld. Naast de reguliere woorden is er ook sprake van ‘straattaal’ oftewel slang. In dit overzicht laten we je kennis maken met de belangrijkste begrippen van crypto slang.

Oproep winnaar Crypto winactie

Inmiddels heeft een van de winnaars van onze crypto winactie gereageerd. Van wollev*** (van deze gebruiker/gebruikster hebben we alleen het e-mail adres, waar wij hier het eerste deel van aangeven) hebben wij echter nog geen reactie gehad. Vriendelijk verzoeken wij de gelukkige winnaar/winnares zich voor aanstaande woensdag te melden. Als wij woensdag niet vernomen hebben vervalt uw prijs en trekken wij een andere winnaar.

CryptoDaily met Special: vanavond cryptotaal rondom de Blockchain

Wil jij elke avond rond de klok van 18 uur op de hoogte gehouden worden van de actuele koersen en het laatste nieuws? Wil jij elke dag een Special met opvallende achtergronden, strategie-adviezen, uitleg, influencers en trends lezen? Dat kan want onze Crypto Daily Special heeft het allemaal. Je kunt hem elke dag op de site lezen of je hieronder eenmalig gratis abonneren. Je ontvangt de CryptoDaily dan elke dag automatisch in jouw inbox.

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.