Cryptolunch 3-4: koers van de Bitcoin explodeert, cryptomunten volgen + Alle info over de recordstijging

We zouden vandaag zomaar Bitcoin-geschiedenis mee kunnen maken. In de vroege ochtend maakte de koers van de Bitcoin namelijk een enorme stijging door. Het record van de hoogste koers voor dit jaar werd gebroken en de cryptomunten die volgden zorgden ook voor nieuwe hoogste jaarscores. Voor WANT analyseerde ik direct hoe snel de Bitcoin-koers steeg en wat de oorzaken zijn. Laten we tijdens de cryptolunch snel de koersen bekijken.

Cryptolunch: koers Bitcoin stijgt tot recordhoogte, cryptomunten volgen

We zagen eerder vanmorgen al dat de cryptokoersen door het dak gingen. De koers van de Bitcoin steeg ver boven de hoogste waardes van het jaar en ook de koersen van cryptomunten stijgen hard. Op dit moment lijkt de stijging iets te stagneren. Hoge koersen blijven echter het beeld bepalen. In ons koersoverzicht van de Bitcoin en top 10 cryptomunten zie je de actuele stand van zaken.

Cryptolunch 3 april koers Bitcoin en koersen cryptomunten stijgen naar recordhoogte. Live koersen vastgelegd om 13.00 uur.
Cryptolunch 3 april koers Bitcoin en koersen cryptomunten stijgen naar recordhoogte. Live koersen vastgelegd om 13.00 uur.

Top 25 cryptomunten stijgt ook stevig:

De koersen van de top 25 cryptomunten volgen de Bitcoin en stijgen ook stevig. In ons crypto-overzicht van de top 25 cryptomunten zie je direct de laatste ontwikkelingen.

Koersverloop top 25 cryptomunten. Live cryptokoersen vastgelegd om 13.00 uur.
Koersverloop top 25 cryptomunten. Live cryptokoersen vastgelegd om 13.00 uur.

Cryptolunch special: Ontwikkeling en oorzaak van stijging van de Bitcoin

De enorme koersstijging van de Bitcoin kwam bijzonder onverwacht. Er waren geen indicatoren dat er zo’n grote trendbreuk zou komen of dat er vandaag iets bijzonders zou gebeuren. Wie de koersen bekijkt ziet dat de koers van de Bitcoin in een goed half uur gestegen zijn.

Verloop koersstijging Bitcoin

Op verzoek van WANT bracht ik in kaart hoe de koers van de Bitcoin gestegen was. Kort gezegd werd de koers door een grote kapitaalsstijging gekatapulteerd in korte tijd. Na een kleine correctie lijkt de koers nu stabiel. Het overzicht en de achtergronden lees je hier.

Oorzaak koersstijging Bitcoin

Ook verzorgde ik voor WANT direct een analyse van de oorzaken voor de koersstijging. Het lijkt erop dat een flinke kapitaal-injectie, waarschijnlijk vanuit Japan, zorgde voor een eerste start. Vervolgens hebben, zoals ik nu inschat, de automatische bots en menselijke FOMO de rest gedaan. De uitwerkingen met bijbehorende grafiek zie je hier.

Uiteraard houden we je op de hoogte van actuele ontwikkelingen als die zich voordoen.

CryptoClan Crypto Daily

Wil jij elke avond rond de klok van 18 uur op de hoogte gehouden worden van de actuele koersen en het laatste nieuws? Wil jij elke dag een Special met opvallende achtergronden, strategie-adviezen, uitleg, influencers en trends lezen? Dat kan want onze CryptoDaily Special heeft het allemaal. Je kunt hem elke dag op de site lezen of je hieronder eenmalig gratis abonneren. Je ontvangt de CryptoDaily dan elke dag automatisch in jouw inbox.

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.