Search
Close this search box.

Dit zijn de beste cryptomunten met eigen Blockchain

In China houdt het CCID Research Institute periodiek een enquête onder gebruikers en diverse autoriteiten over de cryptomunten met eigen Blockchain. Aangezien China een potentieel enorme achterban heeft is het interessant om te zien welke cryptomunten met Blockchain zij hun vertrouwen schenken en hoe zij die rangschikking maken. In deze bijdrage laten we het overzicht zien en leggen we de belangrijkste selectie-criteria uit.

Drie criteria voor beoordeling

Het instituut vraagt de partijen om de cryptomunten met eigen Blockchain te beoordelen op drie aspecten: technische aspecten, toepasbaarheid en innovatie. Wij lichten deze criteria kort toe.

Basistechniek crypotmunten met eigen Blockchain

In deze categorie, die voor 64% meetelt in het eindtotaal kijkt men naar functie, prestaties, veiligheid en decentralisatie van de Blockchain.

De top 5 op dit onderdeel is volgens de auteurs onveranderd ten opzichte van het vorige overzicht. Ethereum (ETH) steeg van de 9de naar de 6de plek door de succesvolle Constantinople Hard Fork. Gemiddeld scoorden de beoordeelde cryptomunten op dit onderdeel iets lager dan bij de vorige index.

Toepasbaarheid van de Blockchain

20% van de score in de index valt te verdienen voor toepasbaarheid van de ontwikkelde Blockchain. Men kijkt hiervoor naar 4 zaken. De implementatie van oplossingen voor knelpunten (hoe urgent is het probleem). Hoe concreet zijn de geboden toepassingen, kunnen de toepassingen eenvoudig worden geïmplementeerd en steunt de Blockchain verdere ontwikkelingen van ontwerpers. Ook hier is de top-5 onveranderd. Over het algemeen scoorden de 35 onderzochte Blockchains hier juist hoger.

Innovatie van de Blockchain

De innovatie-index maakt inzichtelijk hoe vernieuwend de technische ontwikkeling van de Blockchain is. Men beoordeelt de onderzochte Blockchains op ontwikkelaargrootte, code-update en code-impact. Op dit aspect zijn de laatste 16 % te scoren. Deze sub-index voor innovatie van diverse cryptomunten is tot op zekere hoogte afgenomen in vergelijking met de vorige periode. Dit betekent dat de wereldwijde innovatie in Blockchain-ketens afneemt.

Hoe scoren de Cryptomunten met eigen Blockchain?

In dit overzicht dat CCID samenstelde zie je in één oogopslag een overzicht van de deelscores en uiteindelijke ranking. De verschillen met de westerse indexering op basis van marktkapitalisatie zijn opmerkelijk.

CCIDnet ranking cryptomunten met eigen Blockchain. Bron: CCIDnet.
CCIDnet ranking cryptomunten met eigen Blockchain. Bron: CCIDnet.

Waarom staat de Bitcoin zo laag?

Klaarblijkelijk hebben de Chinese respondenten niet zo’n hoge pet op van de Blockchain. Dit komt onder meer doordat zij klaarblijkelijk voorrang geven aan cryptomunten met Blockchain die vaak gebruikt wordt voor dApps en Smart Contracts. Een ander punt is de zorg over schaalbaarheid en de technologie, die de Chinesen alweer als verouderd zien.

Wat zijn de verdere conclusies

De Chinese onderzoekers concluderen vooral dat er een kloof ontstaat tussen de top 3 en de rest van de markt. Daarnaast concluderen wij dat eens te meer bewezen is dat waarde-ontwikkeling voor de één om iets anders gaat dan voor de ander.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.