Search
Close this search box.

Deze manieren van beleggen zijn interessant in 2022

Een paar jaar geleden had niemand gedacht dat er tegenwoordig zoveel ‘gewone’ Nederlanders aan het beleggen zouden zijn geslagen. Het aantal huishoudens in Nederland dat belegt is sinds het begin van de coronacrisis ontzettend hard gestegen.

Voor beginnende beleggers is het vaak onduidelijk waar ze het beste in kunnen investeren. Ben jij net begonnen en wil je je kansen op een zo goed mogelijke manier spreiden? In dit artikel lees je meer over welke manieren van beleggen interessant zijn in 2022. Denk onder andere aan investeren in CFD en crypto.

Waarom zijn we massaal gaan beleggen?

Meer weten over waarom we massaal zijn gaan beleggen, is van belang wanneer je succesvol wil beleggen. Want waarom geven we ineens allemaal ons zuurverdiende spaargeld uit aan CFD’s en cryptogeld? De pandemie die ons al meer dan twee jaar in zijn greep houdt, heeft hiermee te maken. Voordat de coronacrisis begon, ging het goed op de aandelenmarkt. Net nadat de eerste gevallen van COVID-19 bekend waren en het al gauw bleek dat het om een serieuze pandemie ging, stortte de wereldwijde economie in. Investeerders en ondernemers besloten zich terug te trekken van de aandelenmarkt, nu daar amper wat te halen viel.

Zij wilden wel graag op een alternatieve wijze geld blijven verdienen, waarna ze de overstap maakten naar de cryptowereld. Zoals je misschien wel weet, is cryptocurrency namelijk volledig gedecentraliseerd. Er is geen bank of overheid aanwezig die checkt hoe het met de verschillende cryptokoersen gaat. Wat daar wel geldt, is het principe van vraag en aanbod. Des te meer investeerders de overstap maakten naar crypto des te kleiner het aanbod werd. Je raadt het al: de prijzen gingen binnen no time omhoog. Dat bleek ook interessant te zijn voor de normale consument die door de lockdowns en reisrestricties toch al vaak het nodige geld over bleek te hebben. Tel daarbij de lage spaarrente op en voila: één en één is twee. Het beleggen was begonnen.

Beleggen in CFD: Contract for Difference

Het ideale instrument om in te beleggen wanneer je net begint met beleggen is CFD trading. CFD staat voor Contract for Difference wat inhoudt dat je belegt in de koers van een bepaald instrument. Je wordt geen eigenaar van datgene waar je in investeert, maar belegt puur in wat er zoal op de koers gebeurt. Dat is voordelig, omdat je op die manier minder hoeft in te leggen terwijl je er wel veel geld mee kunt verdienen. Je kunt namelijk speculeren op de stijgende koers, maar ook op de dalende koers wat het extra interessant maakt.

Dat houdt in dat je niet veel geld hoeft te hebben om ermee te starten. Je kunt bijvoorbeeld handelen in de CFD van crypto, maar ook van obligaties en traditionele aandelen of van andere soorten investeringen. Wat je vooraf wel moet doen, is je goed inlezen in deze manier van beleggen. Pas dan kun je er uiteindelijk winst mee maken, omdat je zo exact weet wat je doet en hoe die wereld in elkaar zit. Ben je van plan om te beginnen met beleggen in CFD? Doe dat dan bij een betrouwbare en toegankelijke broker zoals Plus500. Plus500 is een goede broker om kennis te maken met CFD en om er op de langere termijn in te investeren.

Begin in 2022 met investeren in cryptocurrency

Naast beleggen in CFD’s kiezen steeds meer Nederlanders voor investeren in crypto, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Na een fantastische periode net nadat de coronacrisis begon, is dat natuurlijk niet heel gek. Iedere Nederlander met een beetje spaargeld over en avontuur in zich wilde een graantje meepikken op de cryptokoersen. Ook in 2022 blijft crypto een interessant instrument om in te beleggen. Anders dan bij een CFD word je bij beleggen in crypto wel de echte eigenaar van dergelijke munten. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een CFD in crypto, waarbij je alleen speculeert op de koers.

Hoewel de toekomst van cryptocurrency niet te voorspellen is, verwachten veel experts dat het er rooskleurig uitziet. De pandemie en de daarop volgende economische crisis hebben gezorgd voor flink wat inflatie. Daardoor is er bij veel mensen minder vertrouwen in de economie gekomen. Door je spaargeld te investeren in crypto hebben mensen het idee dat ze in ieder geval nog iets met hun geld kunnen verdienen. Meer interesse en investeringen in crypto zorgen ervoor dat de waarde ook weer omhoog gaat. Grote kans dus dat je zo op de langere termijn wat kunt verdienen aan je bezit in crypto of CFD.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.