Dit zijn de interessantste cryptomunten van 2019 volgens investeerders

Een van de belangrijkste graadmeters om vast te stellen hoe interessant een cryptomunt is, is de marktkapitalisatie. Oftewel, hoeveel procent van het in de markt aanwezige kapitaal is er in een cryptomunt belegd. Veel beurzen rangschikken de index van Bitcoin en andere cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Door te vergelijken welke munten op 1 januari nog niet in de top 10 stonden en nu wel kunnen we zien wat volgens beleggers de interessantste cryptomunten van 2019 tot nu toe zijn. Ook zien we welke munten niet zo populair blijken als gedacht. Wij zetten ze op een rij.

Dit zijn volgens de cryptobeleggers de interessantste cryptomunten van 2019 (je vindt eerst de stand van nu met daarachter tussen haakjes de stand op 1 januari 2019):

10. (4.) Stellar (XLM)

Nadat Stellar (XLM) eerst werd getipt als een van de kanshebbers voor populairste cryptomunt van 2019 valt de interesse nu toch tegen. Het resultaat is een daling van liefst 6 plaatsen.

9. (-) Cardano (ADA)

De Cardano stond vorig jaar niet in de top 10 maar wel in de top-25. Klaarblijkelijk wordt deze munt steeds populairder, want gaandeweg 2019 steeg deze cryptomunt langzaam maar zeker tot in de top-10.

8. (5.) Tether (USDT)

Dat de Tether (USDT) in de top 10 gezakt is, is te begrijpen. Zeker na het schandaal rond BitFinex en de bekendmaking dat de stable coin slechts voor 72% dekking voorzag is het verbazingwekkend dat de munt zich weet te handhaven. Dit temeer daar de vraag naar stable coins niet groot is nu de Bitcoin (BTC) recordkoersen schrijft.

7. (-) BinanceCoin (BNB)

Vooral in de eerste maanden van 2019 presteerde de BinanceCoin (BNB) die bij de grootste cryptobeurs ter wereld hoort bijzonder goed. Inmiddels taant de koers iets en heeft zij uiteraard ook de gevolgen gezien van de hack bij Binance. Toch weet zij zich verzekerd van een plaats ruim in de top 10, waar zij vorig jaar nog buiten de 10 grootste cryptomunten viel.

6. (9) Litecoin (LTC)

Ook de Litecoin (LTC) werd getipt als een van de grote kanshebbers om in 2019 positieve resultaten te boeken. Inmiddels is het duidelijk dat de terugkeer van mede-oprichter Charlie Lee de zaak goed doet. Deze cryptomunt stijgt dan ook langzaam maar zeker naar een topnotering in de top 10.

5. (8) Eos (EOS)

De Eos (EOS) is wellicht de minst opvallende cryptomunt in dit rijtje. We zien zelden vertegenwoordigers in de pers en horen nooit iets over ruzies of problemen. Binnen de dApp gemeenschap dwingt zij echter respect af en geniet ze toenemende populariteit. Dat geldt ook voor de koersontwikkeling, want doordat het aantal beleggers groeit stijgt het ingelegde kapitaal. Daarmee klimt ook Eos onopvallend naar de top van de markt.

4. (6.) Bitcoin Cash (BCH)

De Bitcoin Cash (BCH) had vorig jaar nogal te lijden onder de tumultueuze hard fork met Bitcoin SV. Hierdoor was zij tegen het einde van het jaar wat weggezakt. Inmiddels is de munt weer op sterkte en heeft zij de vierde plek op de ranglijst heroverd.

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) voeren de markt aan

De drie cryptomunten met de grootste marktaandelen blijven Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) al hebben Ethereum en Ripple de tweede en derde plaats verwisseld. Mede door een succesvolle hard fork heeft Ethereum de tweede plek inmiddels weer stevig in handen. Het is hoe dan ook een markt, die volop in beweging is, dus we zijn benieuwd naar de cryptocurrency toekomst.

Dit zijn niet langer de interessantste cryptomunten:

Twee nieuwe aanwinsten in de top 10 betekent ook een dubbel afscheid. De eerste cryptomunt die de top-10 moest verlaten is de Bitcoin SV (BSV). Na de tumultueuze hard fork van Bitcoin Cash leek zij de eerste tijd goed te presteren. De voortdurende strijd die Craig Wright voert, enerzijds tegen Bitcoin en Bitcoin Cash en anderzijds voor erkenning als Satoshi Nakamoto zorgde echter voor veel strubbelingen. Zoveel dat een aantal beurzen tot een delisting besloot. Dit heeft de positie van de munt, zoals je kunt zien, geen goed gedaan.

De tweede munt die uit de top 10 gevallen is, is de Tron (TRX). Deze is na een succesvol begin van 2019 iets achterop geraakt en staat nu met een 11de plaats net buiten de top 10. Verwachting is echter dat dit een momentopname is.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo