Search
Close this search box.

Is bitcoin een goede investering?

Er is de laatste tien jaar een collectieve waanzin ontstaan rond de bitcoin. Het is moeilijk te voorspellen of deze cryptografie uiteindelijk een grote investering zal blijken te zijn of gewoon een voorbijgaande storm. Die sensatie van rijkdom of ruïne laat sommige investeerders op hun hoede, maar anderen willen de kans op winst uit een bitcoin-investering najagen.

Is bitcoin een goede investering? Begin met onze gids om meer te leren en je eigen oordeel te vormen.

Simpel gezegd: Is investeren in Bitcoin riskant?

Net als bij elke speculatieve investering brengt het kopen van bitcoin een aantal bekende risico’s met zich mee: De prijs kan snel dalen en een enkele online hack of een gecrashte harde schijf kan uw voorraad bitcoin zonder enig verhaal wegvagen.

Bitcoin heeft een dramatische aanloop in de prijs gezien, gevolgd door enkele pijnlijke crashes, maar heeft consequent een aanzienlijk deel van zijn eerdere winst behouden, elke keer als het keldert. Sinds het begin was Bitcoin de eerste digitale aanwinst die het huidige ecosysteem van cryptos kreeg. Het groeide een tijd lang een ondergrondse aanhang van investeerders die de toekomst van het systeem zagen als een mogelijke vervanging van het fysieke monetaire systeem.

De beslissing om te investeren in bitcoin komt neer op risicobereidheid. Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

CryptoLark Beginnerscursus

Neem een kijkje bij de CryptoLark Beginners Cursus voor een stevige start in bitcoin. De cursus is bedoeld voor beginners met weinig of geen kennis van bitcoin.

Het bevat 19 video’s met praktische tutorials en tips die in totaal bijna 3 uur duren. Je leert hoe je overal ter wereld bitcoin kunt kopen en hoe je een crypto portemonnee kunt opzetten, en hoe je veelvoorkomende fouten kunt vermijden.

De cursus wordt aangeboden door Lark Davis, cryptocurrency expert en gastheer van Nieuw-Zeeland’s nr. 1 bitcoin YouTube kanaal, “The CryptoLark”.

Waar te investeren in Bitcoin

U kunt een online makelaar gebruiken om te investeren in bitcoin. Investeren in bitcoin is vergelijkbaar met beleggen in aandelen, maar het is veel volatieler als gevolg van de dagelijkse schommelingen in bitcoin. Hier zijn de stappen om te investeren in bitcoin:

 • Open een brokerage account met een bedrijf dat crypto investeringen mogelijk maakt.
 • Stort fondsen in uw brokerage account.
 • Koop BTC.
 • Verkoop later de crypto voor winst of verlies.
 • Deze stappen zijn echter afhankelijk van de beurs of het handelsplatform dat u gebruikt.

Hier zijn enkele top makelaars om te investeren in bitcoin.

1. eToro

Handel in populaire cryptocurrency’s, verken professioneel beheerde portefeuilles en maak contact met handelaren. eToro ondersteunt momenteel de aankoop en verkoop van 15 unieke munten, waaronder:

2. Coinbase

Coinbase maakt het veilig en eenvoudig voor u om bitcoin te kopen, te verkopen en vast te houden. U kunt een deel van de bitcoin kopen met een minimum van $0.

Betaal gemakkelijk voor aankopen met uw pinpas of door uw bankrekening aan te sluiten. Het bezit van bitcoin op deze makelaardij is zo eenvoudig als het maken van een rekening, het verifiëren van uw identiteit en het kopen van uw cryptos.

Neem de controle over uw bitcoin-investering overal waar u gaat via de Coinbase mobiele app. De brokerage laat u toe om uw bitcoin vast te houden, om te zetten in een andere crypto, uit te geven aan uitgaven en over te dragen aan iedereen, waar ook ter wereld.

3. BitcoinIRA

BitcoinIRA’s eigen platform stelt u in staat om op elk moment zelf crypto te verhandelen, zodat u direct actie kunt ondernemen als de markt beweegt.

Hier is hoe het werkt:

Maak een account aan. U krijgt uw aangepaste dashboard en digitale portemonnee nadat u een account hebt aangemaakt. Financier uw account, krijg toegang tot live-prijzen en leer meer met een kennisbank.
Maak geld over. Maak uw IRA over in 3 eenvoudige stappen. Vertel ons gewoon hoeveel u wilt investeren, hoe u uw account wilt financieren en uw profielinformatie. De meeste rekeningen zijn klaar om te handelen in slechts 3 tot 5 dagen.
Begin met handelen. Handel in digitale activa binnen uw zelfgestuurde pensioenrekening met behulp van ons eigen platform. Koop, verkoop of ruil op elk gewenst moment en overal door een bezoek te brengen aan het zelfhandelingsgebied binnen uw dashboard.

Voordelen van Bitcoin Investeringen

De overweldigende prestaties van bitcoin – als valuta en als investering – heeft zowel traditionele als institutionele beleggers aangetrokken. Bitcoin als beleggingstool biedt u de volgende voordelen ten opzichte van traditionele beleggingen.

 • Liquiditeit. Bitcoin is aantoonbaar 1 van de meest liquide beleggingen door de wereldwijde oprichting van handelsplatformen, beurzen en online makelaars. U kunt gemakkelijk bitcoin verhandelen voor contant geld of activa zoals goud, en dat direct tegen ongelofelijk lage kosten. De hoge liquiditeit die geassocieerd wordt met bitcoin maakt het een geweldig investeringsschip als u op zoek bent naar kortetermijnwinst. Digitale valuta’s kunnen ook een investering op lange termijn zijn vanwege hun hoge marktvraag.
 • Minder inflatierisico. In tegenstelling tot wereldvaluta’s – die door hun overheden worden gereguleerd – is bitcoin immuun voor inflatie. Het blokketensysteem is oneindig en u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw cryptos hun waarde verliezen.
 • Nieuwe mogelijkheden. Bitcoin en cryptocurrency trading is relatief jong – nieuwe munten worden dagelijks mainstream. Deze nieuwigheid brengt onvoorspelbare schommelingen in de prijs en de volatiliteit met zich mee, wat mogelijkheden voor enorme winsten kan creëren.
 • Minimalistische handel. Voor de handel in aandelen moet u in het bezit zijn van een certificaat of een licentie. U moet ook door een makelaar gaan om de aandelen van een bedrijf te verhandelen. Maar bitcoin trading is minimalistisch: koop of verkoop gewoon bitcoin van beurzen en plaats ze in uw portemonnee. Bitcoin transacties zijn ook direct – in tegenstelling tot de afwikkeling van aandelenhandelorders, die dagen of weken kunnen duren.

Nadelen van Bitcoin-investeringen

Bitcoin mag dan de toekomst van de valutawissel zijn, maar het is net zo belangrijk dat u zich bewust bent van de zorgen over het investeren in cryptocurrency. Hier zijn enkele ernstige risico’s verbonden aan bitcoin-investeringen.

 • Volatiliteit. De prijs van bitcoin rimpelt altijd heen en weer. Als u toevallig op 17 december 2017 bitcoin kocht, was de prijs 20.000 dollar. Weken later kon u uw investering niet voor meer dan $7.051 verkopen. De bitcoindmarkt verandert voortdurend. Met zo’n onvoorspelbare markt kunt u nauwelijks een goed rendement op uw investering krijgen. Om grote verliezen te voorkomen, houdt u de markt goed in de gaten.
 • Bedreiging van online hacken. Hacking is een grote bedreiging voor een bitcoin-investeerder. Met Bitcoin beurzen kunt u uw cryptos kopen en verkopen met behulp van een mobiele app of website. Hierdoor zijn ze vatbaar voor hacking en diefstal van al uw investeringen. En bitcoin op beurzen is niet verzekerd door de FDIC.
 • Weinig of geen regelgeving. De bitcoin markt werkt momenteel zonder grote regelgeving. Het is niet belastbaar en overheden hebben geen duidelijk standpunt. Als gevolg daarvan zou je blootgesteld kunnen worden aan fraude en wanpraktijken.
 • Beperkt gebruik. Bitcoin wordt momenteel slechts door enkele online handelaren geaccepteerd. Veel bedrijven erkennen bitcoin ook niet als een legitieme ruil, waardoor het een onhaalbaar investeringsschip is. Bovendien is er slechts een vaste voorraad bitcoin – 21 miljoen.
 • Portemonnees kunnen verloren gaan. Als uw harde schijf crasht of het virus uw portemonneebestand corrumpeert, verliest u uw bitcoin. U kunt binnen enkele seconden van een rijke naar een failliete belegger gaan zonder dat u zich kunt herstellen.

Is Bitcoin the Future, echt waar?

Prijsvolatiliteit is niet het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken in deze hyped markt. Omdat bitcoin grotendeels buiten de overheidsregulering om bestaat, brengt het meer risico met zich mee dan het omgaan met overheidsvaluta en andere activaklassen. Het is echter niet moeilijk om te verkopen of te kopen en u kunt een beperkt aantal aankopen doen.

Als u besluit om in bitcoin te investeren, classificeer het dan onder uw high-risk, high-reward portefeuille. U kunt op korte termijn enorme winsten oogsten en zwaar verliezen als de waarde daalt. Begrijp dat bitcoin een relatief nieuwe technologie is, en zelfs futuristen zijn niet zeker over het lot ervan. Gebruik de filosofie “koper pas op” bij het investeren in bitcoin.

Probeer Gemini

Gemini bouwt crypto producten om u te helpen bij het kopen, verkopen en opslaan van uw bitcoin en cryptocurrency. U kunt direct bitcoin en crypto kopen en toegang krijgen tot alle tools die u nodig heeft om de crypto markt te begrijpen en te beginnen met investeren, allemaal via één duidelijke, aantrekkelijke interface. Gemini Crypto Platform biedt uitstekende account management opties. U kunt uw account in één oogopslag beheren, uw rekeningsaldo 24-uurswisselingen en procentuele wijzigingen bekijken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.