Search
Close this search box.

John McAfee rekent af met Bitcoin en weddenschap en tipt andere crypto

John McAfee was tot voor kort één van de felste voorvechters van de Bitcoin-technologie. Zijn bizarre weddenschap, waarbij hij beloofde zijn geslachtsdeel te consumeren als de Bitcoin niet voor het eind van het jaar op een miljoen staat was daarvan het bewijs. Dit weekend was John McAfee er klaar mee. Hij rekende af met de Bitcoin en zijn weddenschap en tipt nieuwe kanshebbers.

[affcoups id=”2229″]

John McAfee is klaar met de Bitcoin

We signaleerden tijdens de kerstdagen al dat John McAfee afstand leek te nemen van de Bitcoin. Wat toen nog speculatie en misschien vergezocht leek werd van het weekend glashelder toen John McAfee afrekende met de Bitcoin (BTC). Hij trok de vergelijking met een T-Ford. Voor zijn tijd een geweldige auto en trendsetter, maar inmiddels hopeloos verouderd en in onbruik geraakt. Hij noemt de Bitcoin ‘Ancient technology’. In een bizar interview met Crypto Mug Investors legt hij het persoonlijk nog een keer uit.

John McAfee is stoned en vloekt als een bootwerker terwijl hij zijn visie op Bitcoin en crypto uitlegt

De onsmakelijke weddenschap is beëindigd

Uiteraard zijn er kritische volgers die hem ‘vriendelijk’ helpen herinneren dat hij een weddenschap is aangegaan om zijn geslachtsdeel als diner te consumeren als de Bitcoin aan het eind van het jaar geen miljoen waard is. In eerste instantie reageert hij met de vraag of men gek is om dit te geloven. Als zijn volgers echter aanhouden legt hij een en ander op serieuze wijze uit.

Hij had/heeft het plan om 1 miljoenste van een Bitcoin, een zogenaamde microbitcoin, te kopen voor 1 dollar. Daarmee is de koers voor die Bitcoin 1 miljoen dollar en heeft hij de weddenschap gewonnen. Zoals wij al eerder voorzagen, een ‘easy way out‘ dus.

Voor deze cryptomunten ziet John McAfee wel toekomst

Het bijzondere van de Twitter-draad is dat John McAfee gedurende langere tijd reageert op de vragen van zijn volgers. Hij legt in etappes uit dat er twee soorten cryptomunten zijn waar hij toekomst voor ziet. De munten die verbonden zijn met smart contracts en zogenoemde privacycoins.

Als voorbeeld van privacycoins die hij volgt noemt hij Monero (XMR) en de onbekende PirateCoin. Wellicht bedoelt hij PirateCash (Pirate). Over Ripple (XRP) is hij niet enthousiast. Op de opmerking dat Ripple de toekomst is reageert hij met een simple ‘no’.

Op het gebied van smart contracts is hij vooral gefocust op Ethereum (ETH).

[affcoups id=”3782″]

De hele Twitterdraad met alle antwoorden kun je hier lezen.

Wat te denken van de beweging van John McAfee?

Dat John McAfee een enorme invloed heeft is inmiddels wel duidelijk. In dit geval blijkt de koers van de Bitcoin door andere factoren positiever te beïnvloeden. We kunnen daarom alleen de toekomst afwachten om te zien of hij serieus is of dat hij probeert de koers te manipuleren en de ‘dip’ te kopen. Wel is het, zoals we al eerder aankaartten, een feit dat hij al langer niet of nauwelijks over Bitcoin praat. Wat denk jij?

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.