Nvidia schat dat Ethereum Miners 2% -6% van de Q4-omzet droegen

Nvidia verwacht $50 miljoen aan inkomsten uit zijn nieuwe mining specifieke product tijdens het eerste kwartaal van verkoop.

Nvidia schat dat Ethereum Miners 2% -6% van de Q4-omzet droegen

Nvidia zegt dat de mining activiteiten van Ethereum heel weinig hebben bijgedragen aan de omzet van Q4 2020.

Hoewel Nvidia CFO Colette Kress “niet in staat is om het eindgebruik van zijn grafische verwerkingseenheden (GPU’s) nauwkeurig te volgen of te kwantificeren”, zegt Nvidia CFO Colette Kress dat het bedrijf schat dat tussen $100 miljoen en $300 miljoen – een “relatief klein deel” – van de omzet in het vierde kwartaal  kwam van Ethereum-minewerkers die GPU’s kochten om te gebruiken in hun mning apparatuur.

Nvidia rapporteerde een totaal van $5 miljard aan inkomsten voor het vierde kwartaal, wat impliceert dat de mijnverkopen 2% -6% van het totaal vertegenwoordigden.

Volgens gegevens van Coin Metrics, is het hash-snelheid van Ethereum afgelopen jaar met 124% gestegen, in combinatie met de algemene rally van de cryptocurrency-markt. Dit heeft de vraag naar de GeForce RTX 3060 grafische kaart van Nvidia gestimuleerd, tot grote ongenoegen van de gaming-klanten van het bedrijf. In de toekomst zullen de door miners bijgedragen inkomsten voor Nvidia waarschijnlijk afkomstig zijn van aankopen van een ander product van het bedrijf.

Nvidia zei eerder deze week dat het zijn GeForce RTX 3060 grafische kaart aanpast om zijn eigen efficiëntie te beperken als de kaart detecteert dat hij wordt gebruikt voor Ethereum-mining, een zet die is ontworpen om ervoor te zorgen dat GPU-voeding beschikbaar is voor gamers. 

“We zouden graag zien dat GPU’s bij gamers terechtkomen”, zei Kress woensdag tijdens de winstoproep van het bedrijf.

Om de mining gemeenschap te dienen, lanceert het bedrijf Cryptocurrency Mining Processors (CMP’s), die “geoptimaliseerd zijn om Ethereum-mijnbouw te verbeteren” en het bedrijf “meer zichtbaarheid” zullen geven in het aandeel van de inkomsten dat wordt bijgedragen door cryptocurrency-minewerkers, zei Kress.

Nvidia is van plan zijn nieuwe CMP’s te verkopen aan industriële Ethereum-mijnwerkers en verwacht dat het mining specifieke product ongeveer $50 miljoen aan inkomsten zal genereren tijdens het eerste kwartaal van verkoop. Nvidia is ook van plan om de inkomstenbijdragen van miners in alle toekomstige kwartaalrapporten te kwantificeren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.