Oeps! Een 100% Bitcoin-hodl presteerde 170% beter dan de altcoin-basket van CNBC in 2017

Nieuwe cijfers concluderen dat het beste rendement komt van het doorbreken van de ruis en het simpelweg kopen van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) heeft de meeste jaren een fenomenaal rendement opgeleverd, maar als het gaat om het maximaliseren ervan, is het het beste om gewoon te kopen en te hodlen.

Dat was de conclusie uit nieuwe gegevens die deze week op sociale media circuleren, die ernstige twijfel doen rijzen over de verdiensten van het opvolgen van beleggingsadviezen van reguliere media.

Geloof je de hype niet?

Onder de loep lag CNBC, dat kijkers in 2017 een investeringsportefeuille aanbood die bestond uit 30% Bitcoin en 70% altcoins.

Vier jaar later hebben degenen die destijds $10.000 hebben geïnvesteerd nu ongeveer $52.300. Als ze net Bitcoin hadden gekocht en gehavend, zouden ze meer dan $140.000 hebben.

“De 30% #BTC-toewijzing is verantwoordelijk voor 75% van het rendement”, aldus Twitter-account StatsBTC, die de cijfers uploadde, in de commentaren.

De portefeuille van CNBC kwam tot stand door de bekende expert Brian Kelly, maanden voordat het de hoogste punten ooit bereikte van $20.000.  Altcoins zag ook pieken, maanden later, begin 2018, met de meeste alleen om te crashen en nooit te herstellen.

Vervolgens kreeg het netwerk een niet benijdenswaardige reputatie omdat het als een koopsignaal voor investeerders fungeerde – ironisch genoeg door hen te vertellen niet in Bitcoin te investeren. Hetzelfde lot is sindsdien de gold bug Peter Schiff overkomen.

Zoals eerder gemeld, heeft collega-host Jim Cramer daarentegen Bitcoin omarmd dankzij de overtuiging van Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano. Zijn investering, vermoedelijk ongeveer $500.000, heeft Cramer “een hoop geld” opgeleverd, zei hij eerder deze maand.

All hail the king

Ondertussen zal zelfs een HODL-strategie op langere termijn hebben geleden onder blootstelling aan altcoins ten koste van de aanwezigheid van Bitcoin.

Volgens eigenaar van het StatsBTC-account, Bob Simon, zou $100 gelijk verdeeld over Bitcoin, Litecoin, XRP, Dogecoin en Peercoin in maart 2014 nu $6.000 waard zijn. Een punter met alleen Bitcoin zou daarentegen verkopen voor $12.130.

“Een gelijk gewogen korf van de top 5 cryptocurrencies presteerde de afgelopen 7 jaar met meer dan 50% slechter dan Bitcoin”, vatte hij samen.

Analisten zijn nog steeds van mening dat de komende zomer enorme winsten voor altcoins zullen opleveren, met een argument dat een piekprijs “Alt Season 2.0” al is begonnen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.