Weer gewapende actie bij Nederlandse cryptohandelaar

In het anders zo rustige Naarden was het gisteravond ineens een drukte van belang. Met de inzet van gewapende agenten in kogelvrije vesten, politiehonden en zelfs een helikopter leek het rustige miljonairsdorp even de opnamelocatie voor een film. De actie vond plaats bij de voormalige villa van John de Mol. Hier resideert tegenwoordig Igor Alberts. Die naam deed een bel rinkelen, want hij staat bekend als omstreden cryptohandelaar.

[affcoups id=”2229″]

Wat was er gaande rondom de Nederlandse cryptohandelaar?

Op de website van De Telegraaf lezen we dat er gisteravond een actie bij de voormalige villa van John de Mol aan de Meentweg in Naarden is geweest. De politie blijft vaag over wat er precies gebeurd is. Men geeft aan dat er een verdachte situatie met mogelijk gewapende mannen was, waarop men actie ondernam. Geruchten over een inval door de politie ontkent men. In het artikel staat dat men onder andere onderzoek deed op het terrein van ’What Dreams May Come’, een bedrijf van Igor Alberts en Andreea Cimbala. De politie zou nog wel eens meer werk aan deze actie kunnen krijgen dan men vermoedt, want deze namen doen in de cryptowereld een (alarm)bel rinkelen.

Waarom is cryptohandelaar Igor Alberts omstreden?

De Nederlandse crypthandelaar Igor Alberts en zijn partner Andreea Cimbala zijn op zijn zachtst gezegd nogal excentriek. Het koppel heeft naar eigen zeggen 12 kinderen en verdient hun geld in online multilevel-marketing (MLM-marketing). Ook zijn zij topverkopers geweest bij een van de grootste cryptoscams ter wereld, OneCoin. OneCoin leek een cryptomunt waarbij mensen torenhoge rendementen konden verdienen. Dit echter niet zozeer door in de munt te handelen, maar door nieuwe deelnemers te werven.

Kort gezegd kwam het erop neer dat deelnemers pakketten OneCoin moesten kopen om deel te nemen aan de gemeenschap. Als zij dit gedaan hadden moesten zij zelf nieuwe deelnemers werven en hen bewegen ook één of meerdere pakketten te kopen. Zij verdienden dan een commissie over de pakketten die nieuwe deelnemers kochten. Ook wanneer deze nieuwe deelnemers op hun beurt weer nieuwe deelnemers vonden kregen zij een percentage over die aankopen. Het bleek na verloop van tijd om een klassiek piramidespel te gaan.

De cryptohandelaar waar nu de actie was (b)leek zeer succesvol in dit verdienmodel. Volgens de eigen website verdienden zij in september 2015, naar eigen zeggen hun eerste maand, EUR 89.000,- met hun inzet voor OneCoin, dat toen nog vanuit Bulgarije opereerde. Op 30 september 2015 waarschuwde de Bulgaarse overheid echter al voor de activiteiten van deze organisatie. Hierop besloot het bedrijf uit te wijken naar andere landen. Alberts ging door en de verdiensten van deze cryptohandelaar moeten enorm geweest zijn.

OneCoin maakt het ondernemerspaar miljonair

Zo koopt het ondernemersechtpaar de voormalige villa van John de Mol in Naarden, die op te koop stond voor een kleine 2,5 miljoen euro. In 2017 posten zij een video op YouTube waarin zij een rondleiding in hun huis geven. Een inkijkje in de villa waar dus gisteravond de politie aan het werk moest laat zien dat de Nederlandse cryptohandelaar en zijn vrouw een nogal excentrieke smaak hebben en niet op een dubbeltje kijken bij de inrichting. Ook geeft men duidelijk aan dit stulpje met OneCoin bij elkaar verdiend te hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=uaTIdcZHrKs

Opvallend is dat de video in augustus 2017 gepost is, terwijl de beurs van OneCoin al in januari 2017 gesloten is. Inmiddels is men wereldwijd bezig om de figuren achter OneCoin te vervolgen. Wij berichtten al eerder dat de straffen die uitgedeeld worden niet mals zijn. Tussen augustus 2017 en het einde van het jaar komen Igor en zijn partner ook tot de conclusie dat het niet goed zit bij OneCoin. In een uitgebreid statement nemen zij afstand van de organisatie.

https://www.youtube.com/watch?v=pwuXKYOmKpc

Daarmee is het verhaal nog niet ten einde. De cryptohandelaar gaat namelijk door met een andere cryptomunt waar vraagtekens bij gezet kunnen worden.

Cryptohandelaar gaat verder in Dagcoin

Nadat Alberts en zijn partner OneCoin de rug hebben toegekeerd richten zij zich, samen met veel anderen die actief waren in deze organisatie op een nieuw cryptoproject. Deze munt, de Dagcoin, die ook is opgericht door een voormalig OneCoin-verkoper is ook erg omstreden. Het systeem draait om educatiepakketten die online gekocht moeten worden met de Dagcoin. Daarbij is de munt niet verhandelbaar op reguliere cryptobeurzen, maar alleen op hun eigen platform. Daarbij kan de commissie volgens onderzoekers oplopen tot 45%. Deze onderzoekers trekken dan ook de conclusie dat ook de nieuwe munt een scam is.

[affcoups id=”3782″]

Verband met actie onduidelijk

Zoals we aangaven is de politie erg terughoudend met informatie over de gebeurtenissen van gisterenavond. Wanneer het onderzoek richting de cryptohoek leidt zouden er wel eens gegadigden te over kunnen zijn. Er zijn immers bij OneCoin vele gedupeerden. Mocht het die kant opgaan dan is Igor zeker niet de eerste Nederlandse cryptohandelaar die met geweld te maken krijgt. Naar verwachting wordt dit verhaal dan ook vervolgd.

Uiteraard adviseren we je, zoals altijd, om jouw eigen onderzoek te doen voordat je in cryptomunten investeert. Een goed startpunt is de Bitcoin (BTC), waar je onderstaand de actuele koersen van ziet.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.