XRP afgebrand door Mike Novogratz; Ripple CEO slaat terug

Soms lijkt de cryptogemeenschap net een kleuterschool. Waar we gisteren al zagen dat Justin Sun een soort financieel verstoppertje speelde heeft vandaag Bitcoin-bull Mike Novogratz het over de Ripple (XRP) aan de stok met Brad Garlinghouse. Deze laatste haalt, tot grote hilariteit van de Ripple-fans, verbaal hard en persoonlijk uit. Toch hebben Novogratz en Garlinghouse beiden wel een punt. Wij doen wederom verslag.

[affcoups id=”2229″]

Wat is er aan de hand met Mike Novogratz?

Mike Novogratz is een van de grote namen in de cryptowereld en groot fan van de Bitcoin. Naast het runnen van zijn eigen cryptobedrijf en beheren van zijn miljarden is hij ook wel eens gastspreker. Zo ook vorige week op een financieel congres. Tijdens een rondje ‘vragen uit de zaal’ werd hem als laatste vraag gesteld wat hij van de Ripple (XRP) dacht. Hoewel het verboden was om opnames te maken kon één van de aanwezigen het niet laten.

Het duurde dus niet lang voordat de opname van het antwoord bij Coindesk op het bureau landde. Die waren niet te beroerd om vraag en antwoord te publiceren, dus tijd voor de popcorn. Zelfs het hele audiofragment kun je terugluisteren.

Kort gezegd geeft Novogratz aan dat de Bitcoin in 2020 zwaar zal onderpresteren omdat het bedrijf achter Ripple (XRP) de markt overspoelt met verkoop van munten in eigen beheer.

Heeft Mike Novogratz gelijk in zijn kritiek?

Eerlijk is eerlijk, Novogratz heeft daar een punt. In 2019 leidde namelijk precies de deze discussie tot grote onrust bij de achterban. Sterker nog, er dreigde even een hard fork. John McAfee werd daarbij als beoogd arrangeur genoemd. Inmiddels zijn die geruchten verstomd en blijkt de achterban weer redelijk achter CEO Brad Garlinghouse te staan.

Brad Garlinghouse slaat terug en fans supporten

Garlinghouse vond klaarblijkelijk dat hij dit niet ongestraft kon laten passeren. In twee rake Tweets haalde hij uit. Coindesk werd uitgedaagd om de feiten te checken. Deze Tweet ‘versierde’ Garlinghouse met enige cijfers over januari.

In de tweede Tweet stak hij ronduit de draak met de voorspellende gaven van Novogratz. Daarmee doelde hij op de even gunstige als mislukte voorspelling die Garlinghouse over de Bitcoin per 2019 deed. De dodelijke hashtag ‘NoNostradamus’ leidde tot hilariteit onder de fans.

Conclusie over de strijd tussen Garlinghouse en Novogratz over de Ripple (XRP)

Opvallend genoeg hebben beide heren in deze discussie gelijk. De cijfers over januari 2020 liegen niet, dus Garlinghouse kan de claim dat Ripple (XRP) onderpresteert vooralsnog weerleggen. Het is terecht dat hij Coinbase aanspoort daar wat genuanceerder over te berichten. Dat de live cryptokoersen daarbij op het moment van schrijven op nog meer bullish sentiment duiden helpt daar natuurlijk ook bij.

[affcoups id=”3782″]

Anderzijds heeft Novogratz ook een punt als hij stelt dat de Ripple-directie de cryptomunt in de greep heeft en dat dit niet aantrekkelijk is voor investeerders. Dit blijkt ook, want klaarblijkelijk ziet Garlinghouse een persoonlijke aanval op de voorspellende gave van Garlinghouse als de beste verdediging. Inhoudelijke argumenten tegen de kritiek waren klaarblijkelijk minder voor de hand liggend. Dat de Ripple-fans hierin partij kiezen valt te verwachten. Objectief is echter anders, zoals ook de wisselende voorspellingen voor de Ripple (XRP) in 2020 laten zien. Vooralsnog heeft Novogratz (nog) niet op de aanval van Garlinghouse gereageerd, maar een welgemeend ‘wordt vervolgd’ lijkt op zijn plaats.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.