Search
Close this search box.

Robert Kiyosaki: Bitcoin beter dan goud en vastgoed

Robert Kiyosaki, bekend als auteur van het enorm populaire boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, zegt tijdens een radio-uitzending met Bitcoin investeerder Anthony Pompliano, medeoprichter van crypto hedge fund Morgen Creek Digital, dat de tijd van vastgoed en goud voorbij is en dat het nu de beurt is aan Bitcoin en andere cryptomunten.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin groeit in populariteit

De populariteit van Bitcoin (BTC) onder traditionele investeerders is in de afgelopen maanden flink gestegen. Naar verluidt komt deze groei doordat banken nu een recordhoeveelheid geld bij printen om de recentelijk beschadigde economie te redden.

Na een sterke opleving in maart ging de Bitcoin koers twee maanden zonder al te veel volatiliteit. Zelfs berichten over potentiële investeringen door doorgewinterde beleggers hadden nauwelijks tot geen impact op de koers.

Nu zegt Robert Kiyosaki dat het belangrijk is voor de oude jongens, zoals hemzelf, om de cryptowereld te begrijpen.

“I think it’s important, especially for old guys like me, to understand the crypto world because that’s the world that’s coming into view right now and us real estate and gold guys are being phased out.”

Ook spreekt Kiyosaki van een strijd die gaande is tussen de ‘oude’ en ‘jonge jongens’. Hiermee doelde hij onder andere op bekend investeerder Warren Buffet, die het feit dat hij ‘anti-crypto’ is niet onder stoelen of banken steekt. Kiyosaki vertelde dat het voor hemzelf ook een tijdje heeft geduurd voordat hij in cryptomunten investeerde. Volgens Kiyosaki is het feit dat cryptomunten nu pas elf jaar bestaan een belangrijke meespelende factor. Papieren valuta gaat namelijk al eeuwen mee.   

De Bitcoin op dit moment

Vooralsnog blijft de koers van de Bitcoin rustig bewegen in de bandbreedte waar de munt al enige tijd in beweegt. Dit is goed te zien in onderstaande grafiek met actuele koersbewegingen.

Kiyosaki ziet dit echter snel veranderen.

Kiyosaki’s verwachtingen voor Bitcoin

Terwijl wereldwijd de geldprinters bij vele centrale banken aangingen, om de economie te redden, is het opmerkelijk dat Bitcoin juist minder geproduceerd werd. Dit komt door de recentelijke halving die in mei 2020 plaatsvond. De aanvoer werd van 1.800 gehalveerd naar 900 Bitcoin per dag. “Bitcoin is compleet decentraal, wat maakt dat de markt niet gemanipuleerd kan worden en dat er geen enkel punt van falen is”, schreef Kiyosaki.

Alhoewel de opmerking over marktmanipulatie wat kort door de bocht is (de markt kan wel degelijk beïnvloed worden), is het een goed teken dat ook de ‘oude jongens’ langzaamaan positief gaan denken over Bitcoin.

[affcoups id=”3782″]

Tijdens zijn radio-uitzending sprak Robert Kiyosaki met Bitcoin investeerder Anthony Pompliano en terwijl Kiyosaki voorspelde dat de prijs van één Bitcoin binnen drie jaar $75.000 dollar waard zou worden, voorspelde Pompliano een waarde van $100.000 dollar. Pompliano beargumenteerde zijn voorspelling door het populaire, maar controversiele stock-to-flow model te gebruiken.  


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.