Search
Close this search box.

Samsung gaat nieuwe samenwerking aan met Winklevoss broers

Samsung Electronics, een van de grootste elektronicabedrijven in de wereld, gaat een samenwerking aan met Amerikaanse cryptocurrency exchange Gemini. Het streven is om het gebruik van cryptomunten op de Galaxy-smartphones te vereenvoudigen.

[affcoups id=”2229″]

Gemini: de cryptobeurs van de Winklevoss broers

Gemini is opgericht door Tyler en Cameron Winklevoss, twee internet entrepreneurs die meerdere projecten op hun naam hebben staan, waaronder ConnectU. Dit was het social media platform dat, naar verluidt, later het idee is geweest waar Mark Zuckerberg Facebook op heeft gebaseerd.

De Gemini app ging eind 2015 live en is gecreëerd om de aankoop en opslag van cryptocurrency te vereenvoudigen zonder af te doen aan de beveiliging ervan. Dit wordt tot stand gebracht met een complex systeem van privésleutels en een wachtwoord beveiligde omgeving. Veiligheid staat dus hoog in het vaandel bij Gemini.

crypto-exchange-wallet
Via: pxfuel.com, CC

Samsung gaat een stapje verder

Samsung, dat al in 2018 de blockchain wallet app integreerde in de Galaxy-smartphones en in 2019 een samenwerking had gesloten met Enjin Coin (ENJ), heeft met deze samenwerking het doel om het uitwisselen en opslaan van cryptomunten te vergemakkelijken voor Samsung gebruikers. Hiermee sluit de samenwerking perfect aan op het initiële doel van Gemini. Vermoedelijk zal het met deze samenwerking een eerste in zijn soort zijn binnen de crypto-industrie.

Gemini is de eerste beurs die Amerikaanse en Canadese gebruikers van Samsungs blockchain wallet hun saldi laat inzien via de wallet app. Gebruikers die cryptomunten willen kopen en verkopen, worden nog wel doorverwezen naar de mobiele app van Gemini, maar hoeven dan niet weer opnieuw in te loggen.

Samsung
Via: flickr.com | Samuel M. Livingston, CC

Deze doorverwijzing is een grote ontwikkeling binnen de industrie, aangezien men tot nu toe altijd verschillende stappen heeft moeten ondergaan wanneer zij willen inloggen op een app of website van een cryptocurrency beurs. Deze stappen weerhouden velen ervan om überhaupt een account te openen en daarmee is het process dus een grote belemmering voor de wereldwijde adoptie van de digitale munten.

Naar schatting zijn er 4 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten en Canada die door deze samenwerking Bitcoin en andere cryptomunten kunnen kopen en verkopen.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent deze ontwikkeling voor Bitcoin?

Deze samenwerking tussen Samsung en Gemini kan er voor zorgen dat er massa-adoptie van cryptocurrency ontstaat, met name onder de 4 miljoen gebruikers die hiervan zullen profiteren. Nu de bedrijven het gehele process hebben vereenvoudigd, zal er voortaan een minder grote drempel zijn voor Samsung gebruikers om een account te openen op een cryptocurrency beurs. Hiermee is Bitcoin letterlijk binnen handbereik.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.