Search
Close this search box.

Wallet van Robert 22: Altcoins nekken Robert

Na een roerige week lijkt de Bitcoin sinds het weekend weer in de lift te zitten. Het werd Robert deze week pijnlijk duidelijk dat de Altcoins daarvan niet meeprofiteren. Ook nu het tegenzat zet ik de resultaten van de wallet op een rij en kijk ik vooruit naar de wallet van Robert voor de komende periode.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Ten opzichte van mijn wallet van Robert van vorige week heb, zoals ik in de update aangaf, twee wijzigingen doorgevoerd. Zekerheidshalve verkocht ik vorige week donderdag de helft van mijn Bitcoin (BTC). Mijn belang in Litecoin (LTC) deed ik helemaal weg, aangezien deze munt na de halving geen herstel boekte.

De afgelopen week bestond mijn portefeuille bij Bitcoinmeester dus uit een saldo fiat geld, de Bitcoin (BTC),  Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Eos(EOS), Basic Attention Code (BAT) en de Binancecoin (BNB).

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten boekte de wallet van Robert in de afgelopen periode?

We zagen sinds de laatste wallet van Robert dat de Bitcoin rond het weekend weer opklom. Deze verzorgde de afgelopen periode dan ook een goed resultaat van + 12,48%. Helaas gebeurde dat vlak nadat ik de helft van mijn belang had verkocht.

Hoewel ook de Altcoins na zwaar negatieve dagen weer dagen met herstel lieten zien, was dit niet genoeg om het resultaat sinds de laatste wallet positief te krijgen. Dat verbaasde me met name voor Ethereum (ETH) en BinanceCoin (BNB), omdat beide munten positieve berichten aan de markt lieten zien en de cryptobeurs-tak van Binance transactierecord na transactierecord verbreekt.

Hoe het ook zij, daar waar de Bitcoin haast 12,5 % groeide liep mijn wallet flink leeg op de resultaten van de Altcoins, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien.

De wallet van Robert verloor ruim 2 %, terwijl die Bitcoin ruim 12% won.
De wallet van Robert verloor ruim 2 %, terwijl die Bitcoin ruim 12% won.

De conclusie is duidelijk, mijn beslissing om veiligheid te kiezen met de Bitcoin is exact verkeerd uitgepakt. Hierdoor kon ik minder profiteren van de positieve dagen erna. Daarnaast blijkt mijn vertrouwen in de Altcoins tot nu toe ijdel te zijn en snoepen zij het resultaat dat ik met de Bitcoin scoorde weer op.

Hoe heeft Robert zijn cryptomunten beoordeeld en heeft hij iets gewijzigd?

Voor de Eos (EOS) en Basic Attention Token (BAT) is de beoordeling snel gemaakt met de constatering dat het belang onder de € 9,50 per munt ligt. Daarmee is handelen niet mogelijk.

Voor BinanceCoin (BNB), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH), liggen de zaken anders. Tijd om de top 50 van ruim 160 beschikbare cryptomunten op de site van Bitcoinmeester er weer bij te pakken en te leren van de handige overzichten die zij bieden.

De technische analyses zijn op dit moment voor de Altcoins iets positiever dan voor de Bitcoin, terwijl de trend-analyse juist positiever is voor de Bitcoin. Naast deze aspecten van de technsiche analyses is er daarnaast het niet-financiële nieuws. Op basis daarvan is er voor de Bitcoin vooral de lancering van Bakkt dat een koersstijging zou moeten veroorzaken, al lijkt de beurs minder sterk te reageren op nieuws over Bakkt.

De Altcoins die ik in bezit heb, hebben momenteel, afgezien van de aanhoudende crypto-winter, allen positieve publiciteit. Ook hier is de zogenaamde ‘upside’ echter beperkt. Ik heb dan ook besloten op dit moment geen wijzigingen in mijn portefeuille aan te brengen.

Mijn wallet van Robert ziet er momenteel dus als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Zoals jullie van mij mogen verwachten zal ik ook de komende periode de koersen weer nauwlettend volgen en eventuele tussentijdse wijzgingen via Twitter communiceren op het moment dat ik ze uitvoer. Daarnaast lees je dan tussentijds een artikel met uitleg op de site. Ondertussen kunnen jullie via Twitter ook de discussie met mij of met elkaar aangaan en het laatste nieuws volgen.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.