Bitcoin koers: onze verwachting voor het weekend

Gisteren schreef de Bitcoin weer een sterke stijging en ook vanochtend begint de belangrijkste cryptobeurs positief aan de dag. Uiteraard biedt dit hoop voor het weekend, maar uit analyses blijkt dat de beren nog niet verloren hebben. Wij zetten de verwachtingen voor de komende dagen op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Technische analyse Bitcoin: deze steunkoersen en weerstandsniveau’s zijn bepalend

Nu de Bitcoin omhoog klimt komen de weerstandsniveaus en steunkoersen weer in in zicht. Op dit moment zien we dat de Bitcoin binnen de bandbreedtes positieve koersen schrijft. Op het moment van schrijven staat de koers op $ 9.141,29. Hiermee ligt de weg open naar een koers van $ 9.200,- en dat is direct een belangrijk weerstandsniveau.

De Bitcoin beweegt naar de bovenkant van de bandbreedte en de markt moet de kracht vinden om door het niveau van $ 9.200,- te stoten om die bandbreedte te breken. Als dit niet gebeurt ligt een koersdaling op de loer en kunnen we het het eerste steunniveau op $ 8.776,- verwachten.

Hoe beweegt de markt op dit moment?

We zagen dat de markt aan het begin van de maand neerwaarts bewoog. Met een totale marktkapitalisatie van $ 236,4 miljard in neerwaartse trend begon de maand slecht. Sindsdien zien we dat de investeringen in een stabiele trend stijgen. Gisteren begonnen we met $ 245,4 miljard aan de dag, terwijl de koers op het moment van schrijven op $ 255,8 miljard staat.

Deze stijging is op basis van fundamentele factoren met name toe te schrijven aan het feit dat na India ook Zuid-Korea de handel in cryptomunten gelegaliseerd heeft. De prijsstijging komt dan ook met name uit de Aziatische markt. Aangezien de investeringen plaats vinden nu de koers aan de bovenkant van de bandbreedte beweegt lijkt het er dus op dat er weer vertrouwen is in de markt.

Wat kunnen we het weekend van de koers van de Bitcoin verwachten?

Nu de markt haar krachten lijkt te verzamelen om een aanval te doen op de buyerszone van $ 9.200,- en het vertrouwen ook aan de bovenkant van de bandbreedte blijft ligt de weg naar verdere stijging open. Op basis van de volumes kan de koers dan doorstijgen richting het volgende supportniveau van $ 9.300,-.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wanneer de aanval op $ 9.200,- niet slaagt ligt het voor de hand dat de koers zich naar het midden of de onderkant van de bandbreedte gaat bewegen. In dat geval is het belangrijk om het niveau van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen $8,720) of 128 dagen ($8,444) te monitoren. Zolang de Bitcoin boven deze $ 8.444,- blijft valt een snelle bull-reversal te verwachten. Zo niet, dan kunnen we een langduriger Bitcoin-bearmarkt verwachten.

Als we daarbij in ogenschouw nemen dat vrijdag meestal de meest negatieve dag van de week is kan het dus een goed weekend voor Bitcoin worden.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce