Weekverwachting: deze 5 gebeurtenissen zullen bepalend zijn voor Bitcoin

Nadat de Bitcoin vorige week onverwacht snel door de grens van $ 7.000,- schoot leek er een spannend weekend aan te komen. Achteraf viel dat mee, al verliep het weekend wel positief voor de Bitcoin. Hoe de stand van zaken vandaag is en waar je komende week op moet letten zetten we in deze bijdrage op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Bitcoin zoekt richting na mislukte aanval op volgende weerstand

Zoals we vorige week al zagen lag de eerste weerstand na de $ 7.000,- rond $ 7.200,-. Nadat de Bitcoin positief het weekend in ging en in het weekend gestaag doorsteeg begon de week op de cryptomarkt in bovenbeste stemming. Zeker omdat de gehele markt weer boven de $ 200 miljard bewoog. De Bitcoin waagde dan ook een aanval op de weerstand van $ 7.200,- maar deze mislukte. Nu zien we dat de Bitcoin probeert om stabiliteit te vinden tussen $ 7.000,- en $ 7.100,- terwijl het vooruitzicht bullish blijft zolang de Bitcoin boven de $ 7.000,- weet te blijven.

De rest van de markt lijkt, zoals je in ons overzicht met live cryptokoersen kunt zien, de Bitcoin nog steeds grotendeels te volgen, al zijn er enige uitzonderingen (Stellar en Iota) te vinden. Afhankelijk van waar de Bitcoin tot rust komt kunnen we bepalen of de koers bullish blijft. Wel weten we dat het geen rustige week zal worden. Er gaan namelijk wel 5 factoren spelen die allemaal invloed hebben op de beurskoersen. Wij zetten ze op een rij.

Deze 5 gebeurtenissen hebben komende week invloed op de prijs van de Bitcoin

Deze week wordt in eerste instantie bepaald door gebeurtenissen die buiten de wereld van cryptomunten zelf plaats zullen vinden. Zo hebben de olieprijzen en aandelenprijzen invloed.

Is beleggen in olie nu interessanter dan de Bitcoin?

Om te beginnen zien we dat de olieprijzen historisch laag staan. De mogelijkheid dat de prijs onder $ 10,- per vat zal schieten wordt niet uitgesloten. Daarmee biedt de olieprijs de mogelijkheid voor durvende investeerders om snel rendement te maken. Hierdoor kan de interesse in Bitcoin tijdelijk verminderen.

Wanneer komt de koersval voor aandelen?

Wie naast cryptomunten ook andere investeringsmogelijkheden bekijkt zal ongetwijfeld zijn opgevallen dat er met de aandelenkoersen iets vreemds aan de hand is. Na de zwarte donderdag in maart presteren deze boven verwachting goed. Dit ondanks de ongetwijfeld enorme omzetverliezen als gevolg van de wereldwijde lockdowns en de in ijltempo toenemende werkeloosheid in de Verenigde Staten. Experts verwachten dan ook zware klappen voor de aandelenmarkt en sorteren daarop voor. Dit zal ongetwijfeld invloed hebben op de koers van de Bitcoin. De munt krijgt dan de kans om te bewijzen dat zij de veilige haven is waar veel investeerders de munt voor aanzien.

Naast deze factoren zijn er ook twee factoren die een invloed op de BTC-koers hebben en met de munt zelf te maken hebben.

Volgt de koers de aanpassing van de moeilijkheidsgraad?

De ‘mining difficulty’ is één van de ingenieuze mechanismen van de Bitcoin. Zodra er meer miners zijn die Bitcoin willen minen maakt men de wiskundige opgaven moeilijker. Aanstaande donderdag wordt het 8,5% moeilijker om BTC te minen. Dit betekent dus dat er veel animo is om BTC te minen. Dit is een goed teken voor de halving en ook een goed teken voor de koers op korte termijn. Deze heeft de neiging om in een zelfde mate te stijgen als de mate waarin de moeilijkheidsgraad wordt verhoogd.

Wordt de Bitcoin halving ingeprijsd?

Op basis van het huidige tempo van minen zal de Bitcoin halving op 12 mei plaatsvinden. Dat betekent dat we nog maar een paar weken te gaan hebben voor het evenement dat de koersen naar recordhoogte moet stuwen daar is. Tot nu toe zien we nog geen bijzonder grote sprongen in de koers. De verwachting is echter dat deze wel oploopt richting de halving. Nu er veel interesse is van miners kan een koersstijging en positieve reactie op de aanpassing van de mining difficulty een kettingreactie veroorzaken waardoor de halving wordt ingeprijsd en de koersen verder stijgen.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat maakt of kraakt de week voor de Bitcoin?

De vraag of de Bitcoin nu eindelijk richting weet te kiezen en overtuigend vaart maakt om van de $ 7.000,- naar boven te vluchten lijkt de belangrijkste van deze week. Als dit lukt zien we volgende weerstanden pas tegen de $ 8.000,- volgen, dus is er ruimte. Interesse van investeerders wordt dan versterkt door met name factoren die samenhangen met de Bitcoin. Als dit niet lukt moeten we rekening houden met een negatieve week, zeker wanneer men de $ 7.000,- niet weet te houden. Steunniveaus zien we dan pas op $ 6.800,- en $ 6.600,-. Bovendien lijken dan de rendementen in andere markten aanlokkelijker. Het wordt dus een spannende week voor de Bitcoin.


Volg CryptoClan op Facebook


Bron: Cointelegraph

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce