Bitcoin en cryptomunten in februari 2019: wat verwachten we van de cryptomarkt?

Met de februari-maand voor ons kijken we graag vooruit naar wat we van de Bitcoin en andere cryptomunten in februari kunnen verwachten. Aan de hand van diverse inzichten proberen we een beeld te schetsen van de maand die voor ons ligt. Ben jij benieuwd wat de Bitcoin in februari 2019 zal doen? Wij zetten een aantal zaken op een rij.

Vooraf, hoe verging het de Bitcoin in januari 2019?

Januari 2019 was voor de Bitcoin en de andere cryptomunten niet de beste maand. In dit overzicht maken we de balans op en zien we de marktbewegingen, uitkomst van de voorspellingen voor 2019 en grootste dalers en stijgers.

Ontwikkelingen Bitcoin in februari 2019?

Volgens Nasdaq waren er vooraf 4 evenementen die allemaal in februari plaats zouden vinden en die van belang zijn voor de toekomst van Bitcoin (BTC). Wij zetten ze op een rij en voorzien ze van de actuele stand van zaken.

Een van de meest onverwachte ontwikkelingen in februari 2019 is zeker de situatie rond cryptobeurs Quadriga CX. Hierna in een nieuwsbericht het laatste nieuws. Alle ontwikkelingen kun je hier lezen. (Tekst loopt door na het filmpje.)

Goedkeuring van Bitcoin ETF door de SEC.

Volgens de kalender zou eind januari 2019 een besluit over goedkeuring van de Van Eck ETF voor de Bitcoin moeten plaatsvinden. De aanvragers besloten echter om deze aanvraag vlak voor de deadline terug te trekken met de shutdown als argument. Na enkele dagen was de shutdown (voorlopig) van tafel en werd de aanvraag opnieuw ingediend. Doordat de nieuwe termijnen gaan lopen ligt er echter geen druk meer bij de SEC en is het nog maar de vraag of er in 2019 nog een ETF zal komen, al lijkt de SEC nu wat meer vaart te maken.

De lancering van cryptobeurs Bakkt

Als tweede grote influencer voor de Bitcoin in 2019 stond in februari de lancering van cryptobeurs Bakkt gepland. Na twee eerdere uitstellen zou het nu dan toch zover zijn. Helaas was ook hier de shutdown spelbreker en is de lancering van Bakkt nu uitgesteld, wellicht tot april 2019.

Hiermee kunnen we dus concluderen dat van de belangrijkste gebeurtenissen die februari voor de Bitcoin (BTC) positief zouden moeten stemmen niets over is. Daar tegenover staat dat er één punt nog niet bekend was, dat wellicht wel tot een positief effect zal leiden.

Airdrop BitTorrent Token (BTT)

De eerste voorverkoop van de BitTorrent Token was een doorslaand succes. De verwachting is dan ook dat de komende airdrop van de BitTorrent Token (BTT), die op 11 februari a.s. plaats zal vinden net zo’n succes zal worden. De interesse die op deze manier zal afstralen naar de rest van de cryptomarkt zorgt wellicht voor toestroom van nieuwe beleggers en een positief effect op de koers van de Bitcoin.

Koersverwachting Bitcoin in februari 2019

Als we de balans opmaken zijn er weinig redenen om te voorzien dat de Bitcoin (BTC) in februari hele grote koerssprongen zal maken. Volgens de technische analyses van Tradeviewer ligt eerder een koersdaling in het verschiet. Ook sites die zich uitsluitend bezig houden met voorspellingen, zoals walletinvestor.com achten de kans dat de koers van de Bitcoin zal dalen groter dan de kans dat deze zal stijgen.

Koersverwachting overige cryptomunten februari 2019

Natuurlijk bestaat de markt niet helemaal uit Bitcoin (BTC), dus ook de andere cryptomunten staan voor het begin van een nieuwe maand. Gezien het succes van de BitTorrent Token (BTT) en de koppeling met Tron (TRX) kunnen we een koersstijging van Tron verwachten. Daarnaast vindt rond 27 februari de Constantinople hard fork van Ethereum (ETH) plaats. Als deze na eerder uitstel nu wel succesvol verloopt kan dit ook tot een stijgend effect leiden.

Conclusie over de cryptomarkt en Bitcoin in februari 2019

Hoe graag de markt ook de gloriedagen van eind 2017 terug wil zien, de koersen geven daarvoor op dit moment geen aanleiding. Ook de technische analyses en de te verwachten ontwikkelingen bieden geen zicht op grote koerssprongen naar boven. Sterker nog, de technische analyses wijzen vooral op een te verwachten koersdaling. Meest reële stijging is te verwachten als de BitTorrent Token voor nieuw elan zorgt. Of dit echter zal gebeuren weten we pas na 11 februari 2019.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce