Steeds meer Bitcoin investeerders verwachten recordkoersen

Uiteraard hoopt iedere investeerder altijd op de juiste timing om mee te profiteren van de recordkoersen die momenteel voor Bitcoin voorspeld worden. Inmiddels zien we steeds meer aanwijzingen dat investeerders daadwerkelijk extra investeren. Wij zetten die indicatoren op een rij en lichten toe wat dit kan betekenen.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Hoe zien we dat investeerder meer in Bitcoin investeren?

Als we naar 2019 kijken zien we een turbulent jaar. Met een laagste punt van $ 3.391,- en een hoogste punt van $ 13.796,- mag je de markt gerust volatiel noemen. Aangezien het hoogste punt in de zomer behaald werd zou je verwachten dat veel mensen verkochten om hun winst veilig te stellen.

BTC-bezit stijgt

Het tegendeel is waar voor de ietwat grotere investeerders. Het aantal mensen dat minimaal 1 Bitcoin bezat bedroeg volgens onderzoek op 1 januari 2019 707.000 en steeg in januari van dit jaar naar 784.000. Inderdaad, een stijging van 11 %.

Meer BTC-bezitters

Nu zou je kunnen beargumenteren dat dit allemaal bestaande investeerders zijn die uitbreiden. Ook hier blijken de cijfers anders. Het aantal unieke Bitcoin-adressen steeg namelijk eveneens. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat dezelfde gebruikers meerdere adressen in beheer hebben, lijkt het erop dat er daadwerkelijk meer gebruikers komen die bovendien sterker investeren en hun investering vasthouden in afwachting van betere koersen.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat betekent dit voor de Bitcoin?

Deze bevindingen sluiten aan bij de positieve prognoses zoals we die voor de BTC zien. Bovendien is een bredere verdeling van investeerders met een groter belang interessant. Zij kunnen daarmee namelijk de macht van de whales enigszins inperken. Tot slot betekent het structureel vasthouden van de munt, dat er minder munten beschikbaar zijn voor de handel, waardoor het aanbod lager is en er schaarste ontstaat. Dit heeft in de regel een positief effect op de koers.

Bron: Zycripto.com

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce