Bitcoin koers (BTC) blijft bullish. Tijd om in te stappen?

Na de sterke koersstijgingen van de afgelopen maanden volgde een periode met wisselende koersen en volatiliteit. Die lijkt de afgelopen week afgesloten te zijn. Biedt de Bitcoin koers aanleiding om nu in te stappen?

Na de volatiliteit van de afgelopen weken stijgt de koers van de Bitcoin weer. Aan het begin van de week gestaag en nu sneller.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Bitcoin koers op korte termijn

Zo steeg de live koers vandaag met meer dan 5 % en blijven we groei zien. Ook de vooruitzichten op korte termijn zijn gunstig. Zo zien we de marktkapitalisatie rond 275 miljard liggen en loopt de Bitcoin-dominantie op naar 67,74%. Daarmee beweegt de Bitcoin uit gevarenzone van een verdere correctie en hikt men tegen de laatste grote weerstand van $ 10.500,- aan voordat de koers weer naar $ 11.000,- door kan.

Bitcoin koers op middellange termijn

Op middellange termijn zien we dat de halving van de Bitcoin, die gepland staat voor volgend jaar mei, in de 10 maanden daaraan voorafgaand tot hogere koersen leidt. Nu is de historie van de Bitcoin nog te kort om dit een wet van Meden en Perzen te noemen. Met de huidige handelsoorlog tussen Amerika en China en de verlaging van de rente door de FED is er wel een bodem om een waardestijging te verantwoorden. Bovendien maakt die renteverlaging de Bitcoin ineens bijzonder stabiel. Door de Bitcoin halving wordt de inflatie van de Bitcoin namelijk lager dan die van de dollars. Daar zijn beleggers meestal erg blij mee.

Bitcoinvoorspelling voor de lange termijn

Uiteraard levert zo’n vooruitzicht altijd enthousiastelingen op. Zo claimt men dat de waarde van de Bitcoin door de halvings nooit meer onder $ 6.000,- zal komen.

kleine kanttekening hierbij is dat de analist zich baseert op de Monte Carlo analyse en dat lijkt voor de Bitcoin nu niet de meest aangewezen analysemethode.

Wat dat betreft lijkt de analyse voor de langere termijn, door dezelfde analist gemaakt, maar gebaseerd op meer digitale modellen, succesvoller. Hierin zien we dat de Bitcoin een zeer aangename groeicurve tegemoet gaat.

Conclusie: instappen of niet?

Wij mogen en zullen nooit iemand adviseren. Er geldt altijd DYOR. Wel waren de ontwikkelingen voor de wallet van Robert aanleiding om tussendoor actief te worden. Bovendien stapten beleggers in het verleden bij minder goed nieuws ook in.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce