Bitcoin boven $ 10.000: de redenen en hoe verder?

Dit weekend brak de koers van de Bitcoin door $ 10.000,-. Vraag is uiteraard waarom dat gebeurde. Tweede en misschien wel belangrijkere vraag, hoe nu verder? Wij zetten het op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Waarom brak Bitcoin door $ 10.000,-?

Volgens analisten lijkt het erop dat het Coronavirus opnieuw de Bitcoin in de hand heeft gespeeld. Veel mining-bedrijven in China zijn op last van de overheid gesloten. Hierdoor loopt het aanbod uit het belangrijkste mining-land terug. Aan de andere kant zoeken Chinese investeerders steeds meer hun heil in Bitcoin. Het is daarmee niet de eerste keer dat de Corona-crisis een positieve invloed op de koers van de Bitcoin heeft. Wij schreven daarover eerder dit achtergrondartikel.

Hoe reageert de markt op de psychologische grens?

Momenteel lijkt de koers van de Bitcoin iets terug te vallen. Op het moment van schrijven (7.15 uur) ligt de live koers weer net onder de $ 10.000,-. Er is echter geen reden tot zorg. We zien vaker dat een poging om door een psychologische grens te breken gepaard gaat met een korte consolidatie. De vooruitzichten blijven echter goed.

Bitcoin BTC verloop
Via: BTC live koersen (capture)

Wat verwachten we van Bitcoin boven $ 10.000,-?

Zoals de bekende crypto-analist Willy Woo in een grafiek laat zien is er op basis van technische en fundamentele analyses nog genoeg ruimte voor verdere groei.

Hij vergelijkt onder meer de waarde met het transactievolume. Dit lag vanochtend op een ratio van 0,018. Ter vergelijk: toen de Bitcoin in 2017 zijn koersrecord tot nu toe neerzette lag deze ratio op 0,12. Er lijkt dus genoeg ruimte op lange termijn.

Ook wanneer we de koers met het afgelopen jaar vergelijken zien we dat deze eigenlijk pas in het midden staat van het hoogste punt van vorig jaar (rond $ 14.000,-) en het niveau van eind vorig jaar (rond $ 6.400,-).

Daarnaast zien we in diverse statistieken dat de maximale match tussen vraag en aanbod tussen $ 9.500,- en $ 10.500,- ligt.

Wanneer de Bitcoin de stijgende lijn weet vast te houden en boven de $ 10.200,- ligt bovendien de weg naar verdere koersstijging open. De eerste weerstand is dan pas weer te verwachten rond $ 11.200,-.

Maar wat als de Bitcoin op korte termijn daalt?

Hoewel alle seinen dus op groen lijken te staan zien we dat de koers momenteel weer net onder $ 10.000,- ligt. Nu lijkt dit een moment-opname, maar stel dat dit anders ligt. Moeten we ons dan zorgen maken? Analisten verwachten dit niet. Er is namelijk volgens hen genoeg liquididiteit in de markt, zodat de bulls een dip kunnen opvangen.

[affcoups id=”3782″]

Bovendien is het sentiment zo bullish dat bulls het wellicht zelfs als een buitenkansje zien om te profiteren. Zolang de koers boven de $ 9.400,- blijft en de munt snel herstelt van eventuele dipjes verwacht men veerkracht om alsnog naar de $ 10.200,- en vandaar door naar $ 11.200 te gaan.

De analyses in het laatste deel van deze bijdrage zie je terug in dit artikel.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.