Bitcoin paniek houdt aan: dit zijn onze verwachtingen

Investeerders in Bitcoin en Cryptomunten maakten gisteren een inktzwarte dag mee waarin koersdalingen van 30% geen uitzondering zijn. Vannacht stortten de Aziatische beurzen in en dat leidde tot een nieuwe paniekgolf. We zien nu dan ook weer enorme verliezen. In dit artikel gaan we in op een aantal doemscenario’s.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Hoe erg is de crisis voor de Bitcoin

De Bitcoin beleeft de zwaarste tijd ooit. Waar de koers afgelopen woensdag nog $ 7.906,- bedroeg is daar na twee dagen met recordverliezen op het moment van schrijven nog $ 5.245,64 van over terwijl de tendens nog steeds dalend is.

De gevolgen voor de markt zijn natuurlijk desastreus. Er worden grote verliezen geleden en zoals we gisteren al meldden vinden er allerlei sneeuwbal-effecten plaats.

Ook vanochtend noteert de Bitcoin een verlies van meer dan 30% als we de live koersen bekijken. De Altcoins doen het daarbij niet veel beter. Veel Altcoins verliezen met gelijke percentages of zelfs meer.

Wat zijn de verdere verwachtingen

De crisis die nu wereldwijd ontstaat is ongekend en er is in het algemeen veel onzekerheid. Ook de crypto-experts staan voor nieuwe uitdagingen en veel modellen zijn niet toereikend in deze situatie. De eerste inschatting is dat het vooral van belang is hoe lang deze koersval aanhoudt. Ook zal het onderscheid tussen Bitcoin en Altcoins weer sterker worden.

Is het vertrouwen in Bitcoin helemaal weg?

Het gaat te ver om te stellen dat er geen vertrouwen meer is. Als je de live-koersen analyseert zie je namelijk dat er ook winsten gemaakt worden. Dit zie je in ons live overzicht (door te sorteren op ‘veranderingen 24 uur’) maar ook op Tradingview zie je een (groter aantal) positieve resultaten. Dit betekent dat een aanzienlijke groep beleggers hun geld nu niet van de beurs haalt, maar parkeert bij zogenoemde Stablecoins. Dit duidt erop dat zij weer in zullen stappen als de markt herstelt.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Welke gevolgen zullen we wel merken?

Met deze resultaten in het achterhoofd heeft het vertrouwen in de Bitcoin als ‘save haven’ logischerwijze een fikse deuk opgelopen, alhoewel de goudkoers ook nauwelijks profiteert van de economische situatie.

Daarnaast is de publieke opinie natuurlijk niet gunstig beïnvloedt en zullen veel Altcoins het moeilijk krijgen en houden. Met de Bitcoin-halving in het vooruitzicht en het gedrag van trader die vertrouwen hebben lijkt het erop dat de Bitcoin en bekende Altcoins op (gematigd) herstel kunnen rekenen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce