Bitcoin blijft onder $10.000: lessen en verwachting

De Bitcoin beweegt al dagen onder de $10.000. Hoewel de analisten zich weer in twee kampen (tijdelijke, gezonde consolidatie tot ‘begin van het einde’) verdelen zijn er, als je objectief naar de koers kijkt een aantal lessen te trekken. Wij zetten de belangrijkste conclusies op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Geen tegengesteld verband Bitcoin en aandelen

De eerste weken van dit jaar verliepen zeer positief voor de Bitcoin terwijl de aandelenbeurzen het meer dan lastig hadden. Op basis hiervan dacht men te kunnen concluderen dat Bitcoin en aandelen een tegengesteld verband hadden (als de aandelenkoersen dalen stijgt de BTC en vice versa) dit blijkt niet waar. De Aandelenmarkten hebben vanaf begin van de week grote klappen gehad door zorgen om het Corona-virus. Dit heeft bij de Bitcoin geen positief resultaat opgeleverd.

Bitcoin is nog lang geen ‘safe haven’ zoals goud

Toen eerder dit jaar de Corona-crisis al opgang deed bleef de stijging van de goudprijs flink achter bij de prijsstijging van de Bitcoin. Hiermee kregen de mensen die geloven dat de BTC als ‘digitaal goud’ een veilige vluchthaven kan bieden bij economische problemen meer munitie.

Nu de economische gevolgen van het Corona-virus groter blijken te worden staat deze positie onder druk. Zelfs nu de Chinese regering wegens besmettingsgevaar het contante geld uit de markt probeert te halen blijft de BTC-prijs onder druk staan. De prijs van goud daarentegen stijgt sterk. Hoewel de koersen van de Bitcoin sinds begin dit jaar nog steeds mooie rendementen laten zien kiest men in tijden van zwaardere onzekerheid klaarblijkelijk toch eerder voor echt goud dan digitaal goud.

BTC-koers lijkt voorspelbaar patroon

Waar we al eerder zagen dat de Bitcoin een patroon volgt dat sterk overeen komt met de BTC-koers in 2016 (in aanloop naar de volgende halving) zien we nu een tweede verband. Doordat in China het economisch leven plat ligt zijn ook de mining farms fors getroffen. Hierdoor is de hash rate verlaagt en wordt er in China niet geïnvesteerd. We zien dan ook het verband tussen hash rate en BTC-koers bevestigd.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat kun je van de Bitcoin verwachten?

De live koersen laten zien dat de Bitcoin op het moment van schrijven rond $9.190 beweegt. Daarmee is, nadat de munt eerst rond $10.000 bewoog een belangrijk steunniveau prijsgegeven. Dit niveau lag namelijk rond $9.610. Om de beren geen vrij spel te geven is het belangrijk dat de Bitcoin in ieder geval het volgende steunniveau rond $8.900 vasthoudt. Op langere termijn lijkt, mede gezien de halving, een herstel van de koersen wel waarschijnlijk.

Bron: Bitcoinist

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce