Koers Bitcoin schiet weer omhoog, wat te verwachten?

Nadat de Bitcoin vanmorgen een korte koersdip liet zien schiet hij weer omhoog. In zijn kielzog volgen de Altcoins, die momenteel ook sterk stijgen. Vraag is wat we nu kunnen verwachten. We bekijken de koersen en analyseren de verwachtingen op lange en korte termijn.

Wat is er aan de hand met de Bitcoin

Nadat we vanochtend zagen dat er veel kapitaal uit de markt verdween en de koers van de Bitcoin even pas op de plaats maakte is de belangrijkste cryptomunt inmiddels weer sterk aan het stijgen (op het moment van schrijven staat hij ruim 8% in de plus). Ook de Altcoins stijgen sterk mee. Waar de marktkapitalisatie vanmorgen iets onder 200 miljard dook staat deze nu weer sterk op 281 miljard. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je het verloop over de afgelopen 24 uur.

De marktkapitalisatie van Bitcoin en Altcoins is de afgelopen 24 uur sterk gestegen.
De marktkapitalisatie van Bitcoin en Altcoins is de afgelopen 24 uur sterk gestegen.

Uiteraard vragen steeds meer mensen zich af hoe snel en hoe ver dit kan doorgaan. De laatste gedachten zijn dat de rally zich herpakt heeft door de Amerikaanse dreiging in de handelsoorlog met China en de uitlatingen van Trump, die economen onzeker maakt. Op korte termijn is er één gebeurtenis die gaat bepalen wat de koers van de Bitcoin gaat doen.

Binance bepaalt de koers van de Bitcoin deze week

Cryptobeurs Binance heeft na de hack van vorige week een week lang de stortingen en opnames van geld gestaakt. Deze periode loopt, als alles volgens plan verloopt 15 mei af. Vraag is wat beleggers op dat moment gaan doen. Halen zij massaal hun winsten uit de markt of laten zij hun tegoeden staan? Hoewel sommige analisten verwachten dat er een beursrun zal ontstaan die de koers onderuit trekt ben ik persoonlijk minder pessimistisch. Voornaamste reden is dat de handel wel gewoon doorgaat en het dus mogelijk is om Bitcoin van de ene naar de andere beurs te verplaatsen en dan desgewenst via de andere beurs geld op te nemen. Daarnaast krijgt Binance veel lof en begrip voor de wijze waarop ze met de hack zijn omgegaan en hoe ze voor een oplossing gekozen hebben.

Vooruitzichten op langere termijn

Technische analisten die de Fibonacci-analyse loslaten zien dat de rally uitbrak op 61,8%. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014. Ook in aanloop naar dat punt lijken de koersen sterk overeen te komen. Als de Bitcoin dezelfde trend volgt is dat geen goed nieuws. De koersen zakten toen namelijk naar hun daadwerkelijke bodem. Het koersverlies liep op tot meer dan 60%. Dit ligt in lijn met eerdere voorspellingen dat de Bitcoin eerst nog één grote dip moet doorstaan voordat het record van hoogste koers gebroken wordt.

Aan de andere kant staan de analisten die op basis van de stijgende marktkapitalisatie en het aantal ‘koude wallets’ dat ineens actief wordt, dat de markt klaar is voor een volgende bull-rally. Hier speelt het probleem dus weer parten dat de historie van de Bitcoin nog zo kort is dat de cijfers voor meerdere interpretaties vatbaar zijn. Het is dus verstandig om de situatie bij de dag te bekijken en vooral rationeel te blijven handelen nu de markt zo volatiel is.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce