Bitcoin: koersverwachting week 11 (9-16 maart)

Nadat we afgelopen vrijdag de balans van de handel in Bitcoin voor het weekend opmaakten kijken we op deze maandag terug naar de ontwikkelingen in het weekend. Nadat we geconcludeerd hebben dat dit niet meezat kijken we vooruit naar de komende week en geven we aan welke factoren een indicator zijn voor het koersverloop op lange(re) termijn. Dit zijn onze bevindingen.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Waarom brak Bitcoin door een ondergrens?

Toen we vrijdag vooruitblikten op het weekend zagen we dat een koersniveau van $ 8.444,- cruciaal zou blijken. Deze grens van het voortschrijdend gemiddelde over 128 dagen zou namelijk een indicatie worden van de kracht van de Bitcoin. Inmiddels kunnen we concluderen dat deze ondergrens op zondagavond doorbroken is.

Vraag is natuurlijk hoe dit kan, nu investeerders vrijdag nog juist door de $ 9.000,- probeerden te breken. De verklaring is helaas even simpel als onvermijdelijk, te veel aanbod. OM dit te begrijpen moeten we even naar het Oosten kijken. We berichtten vorig jaar al dat de Chinese PlusToken-scam diepe sporen trekt en dat de mensen achter dit piramidespel grote hoeveelheden cryptomunten hebben buitgemaakt. Zaterdag besloten zij weer toe te slaan en een bull-ontwikkeling te drukken door liefst 13.000 BTC op de markt te dumpen.

Zoals we in dit transactie-overzicht zagen reageerde de markt direct met een fiks aantal verkooporders. De vraag is natuurlijk wat de markt gaat doen. Er zijn twee belangrijke factoren die de koers van de bitcoin bepalen.

Dicht de Bitcoin weer een koersgat?

We spraken op deze website al eerder over zogenoemde koersgaten. Door de zware koersval in het weekend is er ten opzichte van afgelopen vrijdag een koersgat van zo’n 10% ontstaan op optieplatform CME. We zagen al eerder dat de koers van de Bitcoin de tendens heeft om die gaten te dichten. Het is dus een belangrijke indicatie van de stand van zaken in de markt of de investeerders het koersgat gelijk dichten door de koers op te drijven of dat zij zich hier nog niet zeker genoeg voor voelen.

Volgt Bitcoin de mining difficulty?

Naast de gatentheorie is er nog een belangrijke indicatie die het sentiment van de markt inzichtelijk maakt. De komende week wordt namelijk de zgn. mining difficulty verhoogd met ongeveer 8%. Ook hier heeft de koersontwikkeling van de belangrijkste cryptomunt de neiging om zo’n verhoging te volgen. Hoewel een koersstijging van 8% wel erg toevallig zou zijn is een koersstijging richting de mining difficulty te verwachten. Als de markt naast het koersgat ook dit signaal zou negeren zou er wel eens een hele nare periode kunnen komen.

Op dit moment is dit echter niet de verwachting. Allereerst is de oorzaak voor de huidige dip aan te wijzen, bekend en niet materieel. Daarnaast komt de halving steeds dichterbij en dat zet een (positieve) druk op de koers.

Deze steunkoersen en weerstandsniveau’s zijn relevant

Aan de ontwikkelingen die we hiervoor noemende zien we snel genoeg welke kant de BTC-koers opgaat. Als we uitgaan van koersherstel zien we een weerstand op $ 8.700,-, maar die lijkt niet sterk. Daarna wachten er weerstanden op $ 9.000,- en $ 9.200,-. Het doorbreken van die grenzen is de moeite waard, want daarna zien we pas weer rond $ 10.500,- en $ 11.050,- een zware weerstand in de weg staan.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Als het verkeerd gaat lijkt er nog ruimte. De het eerste steunniveau zien we op $ 8.100,-. In het uiterste geval is er een sterke steun rond $ 7.500,-. Wanneer de Bitcoin ook deze grens niet houdt ligt er echter een weg open die koud en kil aanvoelt, namelijk richting $ 4.000,-.

Vooralsnog geven wij de bulls echter het voordeel van de twijfel.

Bron: Cointelegraph

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce