Bitcoin zal dalen tot $ 20.000, verwacht de CIO van Guggenheim

Bij financiële dienstverlener Guggenheim Partners heeft een senior executive betoogd dat BTC op het punt staat te dalen tot $ 20.000. Hij is van plan te streven naar blootstelling aan Bitcoin (BTC). De chief investment officer van Guggenheim, Scott Minerd, gelooft dat er in 2021 geen nieuwe recordhoogte bereikt zal worden door Bitcoin. Volgens een aflevering van CNBC’s Closing Bell van 21 januari.

Minerd zei dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin tot 2022 hoger zal stijgen, na het bereiken van het prijsniveau van $ 42.000 op 8 januari. Hij is van mening dat voorlopig waarschijnlijk de top voor Bitcoin voor het komende jaar of zo al bereikt is. En dat waarschijnlijk een volledige retracement terug te zien zal zijn naar het niveau van $ 20.000. Toch blijft hij blijkbaar nog steeds van mening dat één Bitcoin op een dag maar liefst $ 400.000 waard zal zijn.

Ondanks zijn de bearish Bitcoin-voorspelling op korte termijn. De CIO riep op tot een lange termijn prijsdoel van $ 400.000 voor Bitcoin, toen Bitcoin eind 2020 op weg was om zijn nieuwe records te vestigen. Daarna werd hij op korte termijn bearish op BTC. Op 10 januari beweerde hij hierbij dat de parabolische stijging van Bitcoin op korte termijn niet te stuiten is.

Door de verschillende voorspellingen van Minerd hebben sommigen in de cryptogemeenschap gemengde signalen gekregen. Naast de opmerkingen van Minerd over de Bitcoin-prijs, reageerde een Twitter-gebruiker met twee afzonderlijke koppen. Eind 2020 stapte Guggenheim Partners over naar de crypto-industrie, nadat het bedrijf een aanvraag had ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.

Het doel van hun aanvraag was om beleggingsblootstelling aan Bitcoin te zoeken via het Bitcoin Trust-product van Grayscale. De bearish Bitcoin-voorspelling van Minerd komt te midden van een nieuwe negatieve Bitcoin-correctie. BTC daalde hierbij op 20 januari onder de $ 34.000. In de eerste twee weken van januari kwam de verkoopdruk op Bitcoin voornamelijk uit Azië, zoals Cointelegraph meldde.

Tegelijkertijd begon de Amerikaanse markt op 19 januari ook een zwakte te zien te midden van een correctie. Bitcoin wordt, op het moment van schrijven, verhandeld tegen $ 32.997. Dit is een daling in de afgelopen zeven dagen van meer dan 5%. Echter, volgens de Bitcoin-prijsindex van Cointelegraph ligt de prijs nog steeds ongeveer 45% hoger in de afgelopen 30 dagen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce