Bitcoin zet nieuw record, voorspellingen voor 2021

Na jaren van pieken en dalen heeft de belangrijkste cryptomunt Bitcoin alle records verbroken. De digitale valuta is namelijk de eerste week van januari voor het eerst boven de 30,000 dollar gestegen. Dat is omgerekend een kleine 25,000 euro. Aan de sterkte opmars van de munt lijkt geen einde te komen, na het behalen van deze mijlpaal steeg de waarde van de munt namelijk meteen verder tot ongeveer 30,500 dollar. Wat betekent deze stijging van de Bitcoin prijs voor het nieuwe jaar 2021? In dit artikel staan alle voorspellingen voor 2021 op een rij.

De huidige opmars van de Bitcoin zette vorig jaar in na een diep dal aan het begin van de corona crisis. 2020 was een jaar van pieken en dalen voor de cryptomunt. Onder de druk van de eerste coronagolf kelderde de koers van de Bitcoin in het begin tot zelfs onder de 5000 dollar. Daarna begon de bitcoin prijs weer te stijgen. Vooral vanaf de herfst (midden oktober) ging het hard, inmiddels is de munt nu ongeveer zo’n 170 procent duurder vergeleken met het begin van 2020.

Steeds meer vermogensbeheerders zien brood in cryptomunten

De reden van deze opmars is waarschijnlijk dat steeds meer vermogensbeheerders brood beginnen te zien in cryptomunten, en dan voornamelijk de Bitcoin. Zo kunnen Amerikaanse klanten va betalingsdienstverlener Paypal inmiddels al met Bitcoins betalen en bezit het Amerikaanse softwarebedrijf Microstrategy inmiddels zo’n 70,000 Bitcoins doordat zij dit jaar besloten om 425 miljoen dollar van hun cashreserves om te zetten in Bitcoin. Maar niet alleen grote software bedrijven stappen in Bitcoin, ook ervaren beleggers zoals bijvoorbeeld Paul Tudor Jones die met zijn beleggingsfonds miljarden onder beheer heeft. De risico’s van het beleggen in Bitcoins worden nu gezien als een stuk lager dan vier jaar geleden en de potentie voor groei is er ook nog steeds.

Voorspellingen van $100,000 of $200,000

Er gaan steeds meer geruchten op over de koers van de Bitcoin, zo komt het bijvoorbeeld steeds vaker voor dat mensen voorspellen dat de koers van de Bitcoin het komende jaar zal stijgen richting de 100,000 dollar of zelfs naar 200,000 dollar.  Op dit moment zitten we in het begin van een bull run die de Bitcoin ten opzichte van vorig jaar al met minstens 170 procent heeft doen stijgen. Daarmee zijn er slechts een paar andere aandelen over de hele wereld die het beter doen dan de Bitcoin. Altcoins die het beter doen dan de Bitcoin zijn er niet. Dit komt omdat steeds meer investeerders de Bitcoin beginnen te vergelijken met goud. Dus als een middel om je geld te beschermen tegen de inflatie die voortkomt uit de enorme geldprinterij van de centrale banken die door de corona crisis terweeg is gebracht.

 De bekende on-chain analist Willy Woo constateert dat een steeds groter gedeelte van het bitcoin aanbod in handen komt van zogeheten hodlers. Dit zijn mensen die de cryptomunt vasthouden in plaats van door te verkopen. Dat in combinatie met de dalende Bitcoin hoeveelheden op exchanges maakt de Bitcoin extreem “bullish”.  Willy Woo voorspelt dat een koers van 200,000 dollar of 300,000 dollar straks niet meer onwaarschijnlijk is.

Kan het nog extremer?

Steeds meer grote namen verwachten dat de Bitcoin zelfs nog verder kan gaan dan 300,000 dollar. Veel van deze namen of partijen verwachten dat de Bitcoin de rol van goud gaat overnemen, zoals eerder genoemd is ook de Bitcoin een middel om jezelf en je geld te beschermen tegen inflatie. Zelfs conventionele partijen zoals Citibank bijvoorbeeld roepen inmiddels dat de Bitcoin het digitale goud is en de koers onwijs kan gaan stijgen in 2021.

Echter zijn dit natuurlijk allemaal voorspellingen, er is geen peil op te trekken wat de Bitcoin echt zal gaan doen qua prijs. Vooral door de gekte die de corona crisis met zich mee brengt. Toch is de corona crisis voor investeerders ook een aanleiding om in te stappen in cryptovaluta door de enorme “wall of money” die door overheden wereldwijd wordt gecreëerd om de corona crisis tegen te gaan. Waar namelijk veel mensen in het begin van de corona crisis uit de Bitcoin stapten zien investeerders nu weer nieuwe kansen. Wat er echt dit jaar allemaal zal gebeuren en welke ontwikkelingen de Bitcoin door zal maken qua prijs zal de tijd ons moeten leren.

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen