Bitcoinkoers richting $ 4.000,-. Wat zijn de volgende stappen?

De koers van de Bitcoin stijgt de afgelopen dagen langzaam maar gestaag. Inmiddels komt de koers van $ 4.000,- weer in zicht. Wat betekent dit en wat zijn de volgende stappen? Wij zetten het op een rij in dit artikel.

Waarom is Bitcoin op $ 4.000,- zo belangrijk?

De grens van de $ 4.000,- heeft langzaam aan reputatie opgebouwd in de cryptowereld. Toen de koersen eind december 2017 op een hoogtepunt stonden leek het belachelijk dat de Bitcoin zover zou dalen. Langzaamaan werd duidelijk dat het niet zo belachelijk was en naar mate de koers zakte bedacht men dat $ 4.000,- wel eens de absolute bodem van Bitcoin zou kunnen zijn. Inmiddels weten we beter en is de Bitcoin zelfs al bij $ 3.000,- in de buurt geweest.

Koersontwikkeling-bitcoin-4000
De Bitcoinkoers naar $ 4.000,- leidt dit jaar steeds tot een bear-correctie.

Daarmee is $ 4.000,- getransfereerd van bodem naar plafond. Dit jaar is de koers vijf maal eerder boven $ 4.000,- geweest. Iedere keer volgde daarna een prijscorrectie naar beneden.

Wat verwacht men dit weekend voor de Bitcoin

We zien de koers langzaam weer richting de $ 4.000,- kruipen. Met gemiddeld 1 % stijging per dag, zoals de laatste dagen, zou de koers dus dit weekend weer over de $ 4.000,- grens gaan. Of dit een positief signaal is valt te bezien. Immers, de geschiedenis leert dat er na deze grens steeds een correctie volgt. Alleen een sterk sentiment kan dat veranderen.

Is er sterk sentiment voor Bitcoin?

Om over een sterk sentiment te spreken moet een koersstijging van 10% in 24 uur te verwachten zijn. Op dit moment zijn er geen indicatoren die deze verwachting ondersteunen. Daarnaast zou, bij een enthousiaste markt, het kapitaal ofwel de marktkapitalisatie moeten toenemen. Het tegendeel is het geval. We zien het tegendeel. Met grote whale-transacties is vandaag een kleine 18.000 (17.977) Bitcoin (BTC) van de wallets van beurzen getransfereerd naar particuliere wallets. Hiermee lijkt het sentiment niet sterk en ligt na het aantikken van $ 4.000,- een volgende correctie in het verschiet.

Bitcoinkoers volgen?

Uiteraard kun je de live koersen blijven volgen. Dit doen wij ook voor de wallet van Robert.

 

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce