CryptoDaily special cryptotaal: Beurswijsheden

Iedere branche en ieder vak kent eigen jargon. Ook in cryptovaluta zijn er veel vaktermen die worden gevangen onder de noemer ‘cryptotaal’.  In onze wekelijkse rubriek bespreken we elke week een aantal voorbeelden van cryptotaal en we leggen deze uit. Zo ben jij volledig op de hoogte en word je een echte crypto-insider. Vandaag bespreken we beurswijsheden.

Wat zijn beurswijsheden?

Zoals weerspreuken van oudsher ontstaan zijn als volkswijsheid geldt dit voor beurswijsheden ook. Vaak is niet te achterhalen waar ze vandaan komen. Ook zijn ze zeker niet altijd waar. Toch hoor je ze steeds en worden ze tegenwoordig ook vaak gebruikt bij passende gelegenheden op cryptobeurzen. Wij zetten er een aantal op een rij.

  • bad news is often not a one-time event

In goed Nederlands: “slecht nieuws is vaak geen eenmalige gebeurtenis.” Wanneer de koersen getroffen worden door slecht nieuws maakt dat beurshandelaren huiverig. Slecht nieuws betekent vaak een daling van de (crypto)koersen. Ook is er na 1 slecht bericht vaak nog meer slecht nieuws op komst. Zo zagen we tijdens de crisis van november 2018 niet alleen het nieuws over de hard fork van de Bitcoin Cash (BCH), die voor onrust zorgde, maar kwamen er vlak daarna ook geluiden over koersmanipulatie van de Bitcoin via Tether (USDT) en de aankondiging van strengere regelgeving en handhaving door de SEC. Zoals vaker ontstond hierdoor een langere periode van negatieve koersen.

  • buying low – selling high

Laag kopen, hoog verkopen. Een duidelijkere beurstip en algemener advies is haast niet te geven. Toch hoor je deze kreet nog regelmatig. In # en SMS wordt deze wijsheid vaak afgekort tot BLSH.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

  • don’t put all of your eggs in one basket

Zoals bij elke vorm van beleggen is ook bij cryptovaluta risicospreiding aan te bevelen. Door in meerdere valuta te beleggen spreid je het risico. Immers, als er één koers daalt kan een ander altijd stijgen. Niet al jouw eieren in 1 mandje leggen is dus nooit een verkeerde opmerking voor de beginnende belegger.

  • greed can be de Achilles heel of an investor

Investeerders worden geacht rationeel aan het werk te zijn en hun beslissingen te maken op basis van logische of rekenkundige argumenten. Soms worden zij echter inhalig en laten zij zich leiden door de waan van de dag, mediaberichten of een ‘onderbuikgevoel’ dat tegen de ratio ingaat. Dat is vaak het moment waarop zij hun winsten weer snel kwijt raken. Ze zijn dan namelijk kwetsbaar en bereid onverstandige risico’s te nemen. Hebberigheid is dus inderdaad soms de Achilleshiel van een investeerder.

  • buy the rumour, sell the news

Deze beurswijsheid gaat zeker op in de crypto-industrie. Zodra het gerucht ontstaat dat er met een cryptobeurs iets positiefs gaat gebeuren, bijvoorbeeld een listing op een belangrijke beurs of een belangrijk project, zoals regelmatig in geval van Ripple (XRP), gaan de koersen vooraf vaak tientallen procenten omhoog. Als het gerucht dan nieuws wordt (zowel positief als negatief), is het hoogtepunt van de koers vaak al bereikt. Het is zaak om dan zo snel mogelijk te verkopen en de koerswinst te incasseren. Op Bitvavo en Binance is dit gemakkelijk te doen.

Ben je toe aan nog meer cryptotaal? Lees dan gerust onze bijdrage over stieren en beren of over forks nog eens.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.