Wordt Ethereum (ETH) slachtoffer van haar eigen blockchain?

Naast de Bitcoin heeft Ethereum (EHT) een van de succesvolste Blockchains. Wordt Ethereum (ETH) slachtoffer van haar eigen Blockchain en wat betekent dit voor de koers? Wij zetten de situatie op een rij.

Het nut van de Ethereum Blockchain

Ethereum (ETH) is bijna onafgebroken de tweede cryptomunt, gemeten naar marktkapitalisatie, na de Bitcoin geweest vanaf het ontstaan in 2014. Dit heeft zij vooral te danken aan haar eigen Blockchain.

[affcoups id=”2229″]

De kracht van de Blockchain is dat andere partijen deze relatief makkelijk kunnen gebruiken om hun Tokens op te lanceren en toepassingen zoals smart contracts en dApps op te ontwikkelen. Deze zegen kan nu wel eens voor moeilijke tijden zorgen.

Oprichter Vitalik Buterin ziet schaalproblemen voor de Ethereum Blockchain

Laten we beginnen met een ‘luxeprobleem’. Oprichter Vitalik Buterin erkende in een recent interview dat er schaalproblemen zijn. Dit betekent kort gezegd dat de Blockchain vol is en er niet veel meer transacties kunnen worden uitgevoerd. Hoewel men oplossingen bedenkt beperkt dit probleem de groei op korte en middellange termijn. Vraag is, nu de maximale capaciteit op korte termijn bereikt lijkt, waar de ruimte voor groei van de koers vandaan moet komen.

Waar gebruikt men de Ethereum Blockchain voor?

Zoals gezegd biedt Ethereum aan derde partijen de mogelijkheid om om hun Blockchain te gebruiken voor eigen projecten en tokens. Zoals Buterin zelf aangeeft is de vraag hoe economisch rendabel die initiatieven zijn (en daarmee hoe ze bij kunnen dragen in de vraag naar Ethereum en koersstijging). Een ander probleem is dat er ook een aantal partijen aan malafide Ethereum Blockchain-initiatieven werkt. Een zoekopdracht op “exit scam Ethereum Blockchain” levert meer dan 300.000 zoekresultaten op. Bovendien duizelen de miljarden je al op pagina 1 om de oren. Daarbij ontdekten wij eerder dit jaar ook diverse scams die van Ethereum probeerden te profiteren. Dit leidt tot reputatierisico’s en daar zijn veel bedrijfsmatige investeerders huiverig voor.

Krijgt Ethereum (ETH) de rekening voor de malversaties van anderen

Veel gebieden van cryptohandel zijn juridisch nog vaag. Zo is juridisch niet duidelijk of degene die een Blockchain ter beschikking stelt (mede) verantwoordelijk kan worden gehouden voor malversaties van de gebruikers als de beheerder geen eisen stelt of controles uitvoert? Feit is dat steeds meer ‘regulerende ogen’ op de Ethereum Blockchain gericht zijn. Ook dit is uiteraard geen positieve ontwikkeling voor de koers.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent voor de koers van Ethereum (ETH)?

Na een aantal positieve dagen lijkt de koers van Ethereum weer te stagneren. Bovendien is de technische analyse bearish. Nu de groeimogelijkheden volgens Buterin beperkt zijn en er naast eerdere zorgen opnieuw flinke risico’s zijn op negatieve ontwikkelen zijn analisten er niet gerust op. Zij verwachten een ‘game changing’ koersval. Uiteraard alle reden om jouw eigen onderzoek te doen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.