Ethereum (ETH) prijs in 2019: wat zeggen de experts?

De eerste week van 2019 is op de cryptomarkten alles behalve rustig voorbij gegaan. Naast de te verwachten koersbewegingen rond Bitcoin (BTC) en Ripple (XRP) verraste Ethereum (ETH) door onverwacht de 2de plaats op de ranglijst qua marktcapitalisatie over te nemen. Wij gingen op zoek naar de meningen van experts. Wat zeggen zij over de Ethereum (ETH) prijs in 2019? Wij zetten de belangrijkste meningen op een rij.

Wat is Ethereum (ETH)?

Ethereum is in 2013 bedacht door Vitalik Buterin en in 2014 op de markt gekomen. Sindsdien presteren zij constant en hebben zij de reputatie opgebouwd als hét platform voor dApps (gedecentraliseerde apps en Blockchain). Hoewel er steeds meer andere partijen zijn oplossingen zoals die van Ethereum aanbieden hebben zij het voordeel de eerste te zijn. Bovendien blijven zijn ontwikkelen. Zij worden dan ook door analisten gezien als een van dé cryptomunten voor 2019. Wij maakten daarom eerder een vergelijking tussen Ripple, Ethereum en Stellar.

Het eerste interview van 2019, waarin oprichter Vitalik Buterin zijn plannen uitlegt zie je hierna.

Uiteraard zijn er ook genoeg experts die zich uitlaten over de waarde van Ethereum in 2019. Deze zetten we hierna op een rij. Ter referentie, op het moment van schrijven (maandag 7 januari) is de koers van Ethereum € 132,52.

De positieve verwachtingen voor Ethereum in 2019

Er zijn net als bij Bitcoin voor- en tegenstanders van Ethereum. Zoals altijd bieden we je ter informatie de belangrijkste meningen van beide stromingen. We beginnen met de positief gestemde experts.

Joseph Raczynski

Joseph Raczynki is een Blockchain-blogger en met een Twitter-account met 153.000 volgers ook een crypto-influencer. Hij schat dat door hun ‘proof of concept’ mining er veel interesse van institutionele beleggers zal zijn. Ook noemt hij het feit dat zij de grootste gemeenschap ontwikkelaars hebben als bonus.

They are one of the most real projects to date. Nearly all large organizations are testing on this platform

Hij ziet de koers per eind 2019 dan ook op $ 1.200,- staan.

Tom Lee

Tom Lee heeft als oprichter van Fundstat en Bitcoin-enthousiasme veel bekendheid opgebouwd als voorspeller van Bitcoin-koersen. Ook Ethereum is niet aan zijn aandacht ontsnapt. Hij verwacht dat Bitcoin en Ethereum volgend jaar de best presterende munten zijn en verwacht een koers van $ 1.900,-.

Nigel Green

Als CEO van de DEVERE-Group heeft Nigel Green zijn mening over Ethereum gegeven en ook hij is positief. Hij wijst drie factoren aan:

  • Ethereum is steeds vaker het handelsplatform voor Blockchain-transacties;
  • Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van smart contracts en ook daar loopt Ethereum in voorop;
  • De decentralisatie van Cloud Computing.

Hij ziet voor de Ethereum koers verwachting dan ook een marktprijs van $ 2.500,- als reëel einddoel voor 2019.

Brian Schuster

Als influencer en investeerder bij Ark Capital LLC heeft wellicht de meest bullish voorspelling gedaan. Hij verwacht dat Ethereum op den duur wel eens de vervanger van goud zou kunnen worden als zekerstelling in financiële transacties. Als dat gebeurt acht hij een waarde van $ 10.000,- tot zelfs $ 100.000,- reëel. Zijn uitgebreide onderbouwing lees je in dit artikel.

De pessimisten over Ethereum (ETH) in 2019

Bij de Bitcoin tuimelen optimisten en pessimisten over elkaar heen, zoals je in het voorspellingen-overzicht kunt zien. Hoe anders is dat bij Ethereum. Naast alle positieve berichten zijn er maar weinig tegengeluiden.

Matthew De Silva

Metthew De Silva, cryptojournalist, is de meest prominente doemdenker die we op dit moment kunnen vinden. Hij verwacht dat Ethereum zijn natuurlijke status zal bereiken en die ligt volgens hem dicht bij $ 0,-. Hij licht dat hier toe.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. De live-koersen en historische koers kun je altijd vinden in ons Ethereum koersoverzicht.

Bron: chepicap.com

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce