Grootste wekelijkse candle voor Bitcoin ooit en $ 50K verwachting. Dit zijn de 5 punten om deze week te bekijken voor Bitcoin

De golf van positief sentiment voor Bitcoin (BTC) blijft hoog op terwijl de nummer een cryptocurrency zich voorbereidt om $ 50.000 binnen te halen. De verwachtingen plaatsen Bitcoin weer in de schijnwerpers, na een vluchtig weekeind met een nieuwe recordhoogte. Terwijl er nu een fundamenteel niveau in het spel komt. Wat kunnen we verwachten? Vijf factoren zijn door CoinTelegraph bekeken die de markt de komende dagen kunnen helpen bewegen.

Terwijl de Amerikaanse dollar daalt, stijgen de aandelen

Voortbouwend op een record brekende rally waarbij veel indexen al hoger dan ooit schieten, vertonen de aandelen een stijgende trend. Maandag begonnen de markten met groei, ondanks waarschuwingen dat de goede tijden binnenkort kunnen eindigen. Ook vanuit de marktindicator van Warren Buffett vorige week. Voor het eerst sinds 1990 haalde de Japanse Nikkei 30.000 punten met een groei van 1,6%.

De sterkte van de Amerikaanse dollar blijft tegelijkertijd haperen. De Amerikaanse dollar-valuta-index meet de USD vergeleken met een mandje aan valuta’s van handelspartners. De index liet zijn laatste poging tot herstel in het weekeind achterwege, om de ondersteuning opnieuw op 90 te testen. Het grootste deel van het afgelopen jaar was de index in een bearish stemming.

Bitcoin heeft op zijn beurt winst geboekt uit periodes van uitdrukkelijke zwakte en heeft een terugtrekking gezien tijdens trend brekende comebacks. Het drukken van geld door de Centrale Bank zorgt, op de lange termijn, er echter voor dat in veel rechtsgebieden het economische klimaat niet snel terugkeert naar zijn vroegere karakter. Auteur van het populaire boek “The Bitcoin Standard”, Saifedean Ammous, reageerde op een Valentijnsdagpost van de Europese Centrale Bank (ECB) en had weinig sympathie.

De financieringsvoorwaarden zouden gunstig gehouden worden, totdat de crisis voorbij is had de instelling beloofd. Ammous antwoordde dat dit de reden is waarom mensen die van fiat geld houden, hun zielige leven hyperventilerend doorbrengen, van de ene denkbeeldige crisis naar de andere.

Ammous zei dat er veel angst bij komt kijken wanneer er een crisis is.

De vraag luidt: “$ 50.000 of niet $ 50.000?”

Het gaat deze week meer om de korte termijn voor investeerders, voor wat betreft Bitcoin specifiek. Hoe en wanneer de grootste cryptocurrency $ 50.000 zal breken, is een gebeurtenis in het bijzonder die een gespreksonderwerp is in de branche. Om het nieuwste psychologisch opvallende niveau te kraken, werd in het weekeind een gezamenlijke inspanning geleverd.

Hierbij was er een klassieke ‘out-of-hours’-aanval van volatiliteit, die nieuwe recordhoogtes van $ 49.714 produceerde. $ 50.000 ontsnapte aan de bulls en BTC/USD trok zich lager terug voordat hij doorging met stageren rond $ 47.000, terwijl verkopers gereedstonden bij de laatste hindernis. Een niet verbaasde Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe vatte maandag samen met de vraag dat de Bitcoin-markt niet in een rechte lijn omhooggaat.

De verticale opwaartse beweging van Bitcoin kon niet standhouden zonder meerdere, en soms intense, terugvallen, had Van de Poppe regelmatig voor gewaarschuwd. Mede-analist filbfilb produceerde ondertussen in zijn eigen prognose een nieuwe grafiek met een potentiële BTC-prijs aan het einde van de maand van wel $ 78.000. Hij voegde toe in reacties op Twitter dat het voortdurende verhaal van goed nieuws dat gezien is, hem doet denken dat het heel goed mogelijk is. Verder dat 50k een gemakkelijk squeeze zou kunnen zijn en dat het volume dit sowieso aangeeft.

De eerdere verwachtingen van filbfilb worden door het mikpunt uitgebreid en vormt het volgende consolidatiepunt op $ 52.000, voordat een run naar $ 63.000 plaatsvindt.

Het spel is verloren volgens noncoiner-tegenstanders

Er wordt verwezen naar een aanhoudend fenomeen met het verhaal van Filbfilb over goed nieuws. Dit doet denken aan het domino-effect van grote instellingen die Bitcoin opnieuw evalueren en zich bullish keren tot Bitcoin. Vorige week alleen al kondigde de oudste bank van Amerika, BNY Mellon, aan dat het cryptocurrency-ondersteuning zou bieden aan institutionele klanten. Tegelijkertijd deed Tesla grote aankopen.

De anticipatie concentreert zich nu op Morgan Stanley die de geruchten rond zijn nieuwe Bitcoin-punt officieel maakt. Naar verluidt zou hierbij zijn investeringsarm betrokken zijn. Steeds vaker lijken tegenstanders tegelijkertijd wanhopig te zijn over hun onvermogen om het succes van Bitcoin op traditionele manier te stoppen. Nigeria is hiervan een belangrijk voorbeeld.

Vorige week gaven zijn eigen politici toe dat Bitcoin de waarde van de Nigeriaanse nationale fiatvaluta, de naira, had vernietigd. Senator Sani Musa gaf aan dat cryptocurrency een wereldwijde transactie is geworden waarvan je niet eens kunt identificeren wie wat bezit. Musa zei verder dat de technologie zo sterk is dat hij niet het soort regelgeving ziet, waaraan zij gewend zijn. En dat Bitcoin hun valuta bijna nutteloos of waardeloos heeft gemaakt.

Er is geen verschil meer in de situatie dan het lot van mensen die nu al, in meer of mindere mate, werken op een Bitcoin-standaard. Tesla heeft begin 2021 ingekocht. Zelfs dit bedrijf is al 40% gestegen vergeleken met zijn schatkistconversie van $ 1,5 miljard. Soortgelijke verhalen zullen waarschijnlijk volgen, door de speciale ‘Bitcoin for Institutions’-top eerder deze maand van collega-pionier MicroStrategy.

Er wordt verwezen naar een $ 274.000 BTC-prijs door verbazingwekkende overeenkomsten

Verschillende indicatoren, zowel eenvoudige als complexe, wijzen op het potentieel voor een aanzienlijke stijging van de Bitcoin-prijs in de loop van de perioden, zoals Cointelegraph vaak meldt. Echter, nieuwe gegevens die simpelweg de spotprijs regelen, tonen aan wat volgens een analist bijna een kopie is van de vorige bull-cyclus, als er uitgezoomd wordt.

Jack Purdy, een onderzoeker bij dataprovider Messari, tweette op zondag dat het verbazingwekkend is dat de Bitcoin-grafiek erg bijna hetzelfde is tot augustus 2017. Hierbij stelde Purdy de vraag als iemand een opfriscursus nodig heeft voor wat er daarna gebeurde. Rafael Schultze-Kraft, Glassnode CTO en medeoprichter, berekende in reactie daarop dat BTC/USD op basis van zijn huidige positie in de cyclus de positie heeft om te stijgen naar $ 274.000.

Dit is een stijging van 471% in lijn met het gedrag van 2017. Glassnode benadrukte tegelijkertijd een onderscheidende factor vanaf de meest recente halvering van de bloksubsidie van Bitcoin vorig jaar. Miners verkopen minder dan tijdens eerdere bullruns, ondanks dat de spotprijs veel hoger is. Los van enkele opvallende gelegenheden.

Het bedrijf merkte maandag op dat eerdere Bitcoin bull-markten werden gekenmerkt door vingerafdrukken van een verhoogde uitstroom van $ BTC door miners, die verworven waren in voorgaande jaren. Glassnode merkte verder op dat ditzelfde patroon niet naar voren is gekomen in de huidige bullmarkt. Ook al is er een iets hogere uitstroom van oudere BTC te zien.

De grootste wekelijkse candle tot nu toe

Om de prijsactie van vorige week in context te plaatsen heeft Bitcoin, tot slot, zijn grootste wekelijkse candle in zijn geschiedenis gezien. Bitcoin heeft de afgelopen zeven dagen opnieuw een kwart van zijn waarde toegevoegd, met 25%, of $ 9.800. Verschillende soortgelijke prestaties volgen dit op zoals de grootste dagelijkse candle ooit eerder in februari. Zelfs de lagere correctie van net onder de $ 50.000 op maandag, baarde weinig zorgen voor analisten buiten de gewone pers, tegenover zulke sterke prestaties.

filbfilb legde uit in een tweet dat agressieve verkoop door grotere handelaren in derivaten heeft geleid tot een grote CVD-div. Terwijl de prijs van $ BTC is gestegen. Opname van verkopers door kopers, volgens filbfilb. Het is waarschijnlijk nog geen tijd om uit te spelen, omdat financiering hoog op weerstand blijft omslaan, ging filbfilb door. Maar hij blijft bullish, besloot filbfilb.

Er werd door filbfilb verwezen naar de stijging van het financieringspercentage op belangrijke beurzen. Hierdoor moesten longtraders meer betalen om hun posities in de buurt van psychologisch opvallende prijspunten te behouden.

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen