Search
Close this search box.

Harry Potter’s J.K. Rowling niet betoverd door Bitcoin

Dat de schrijfster J.K. Rowling over een levendige en lucratieve fantasie beschikt heeft haar serie Harry Potter boeken wel bewezen. Toch had zij zelfs niet kunnen bedenken wat een opmerking over Bitcoin dit weekend losmaakte.

[affcoups id=”2229″]

J.K. Rowling reageert op een Harry Potter fan

Haar avontuur op Bitcoinstein begon zo onschuldig toen ze een tweet onder ogen kreeg van Leigh Cuen. Zij schreef dat ze wel erg zat te wachten op een reactie van Rowling. Klaarblijkelijk had Rowling dit gezien en ook in haar bio gezien dat ze analist is voor Coindesk. Ze dacht dus gevat te reageren.

Resultaat: een Twitterstorm zonder weerga

Dat mevrouw Cuen in ‘het wereldje’ redelijk populair is bleek al snel. Twitter explodeerde en iedereen begon Rowling van uitleg en advies te voorzien. Zo kwam Ethereum-oprichter Vitalik Buterin in de lucht en reageerde ook Tesla-baas Elon Musk.

Hij onthulde overigens in de thread direct dat hij slechts 0,25 BTC bezit en dat is veel minder dan veel mensen zouden verwachten.

Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger.

Zo maakte de anonieme oprichter van het @Bitcoin-twitteraccount direct een toespeling op Harry Potter en nam Cardano (ADA) CEO Charles Hoskinson zelfs een hele video voor haar op.

Helaas was er niet alleen maar humor te beleven.

J.K Rowling maakt kennis met schaduw van Bitcoin

Zoals we weten wordt er in de wereld van de Bitcoin ook veel nepnieuws verspreid en draait men de hand ook niet om voor een scam. Dat bleek al snel toen er een flink aantal fake-accounts online kwamen. Zij claimden Rowling te zijn en ook Bitcoin gekocht te hebben.

Dit was zo overtuigend dat Brian Armstrong, eigenaar van Coinbase, er met open ogen intuinde en (de fake) Rowling uitnodigde om via zijn beurs te handelen. Dat leverde hem vervolgens een Reddit-draadje op waar hij vast niet heel blij van wordt.

Harry Potter’s moeder houdt het voor gezien

Vanmorgen schrok Rowling zich klaarblijkelijk een ongeluk toen ze zag welke Twitterstorm ze had losgemaakt. Ze vroeg daarom vriendelijk, ook per Twitter, om te stoppen met het geven van advies.

Natuurlijk volgde iedereen haar verzoek braaf op (kuch) dus besloot ze vanmiddag te laten zien dat ze wel degelijk verstand heeft van het onderwerp (of snel leert). Ze hoopt zich er met een grapje vanaf te maken.

[affcoups id=”3782″]

Om te weten of dit genoeg is moeten we wellicht even wat toverkracht van Harry Potter gebruiken om in de toekomst te kunnen kijken. Iets zegt mij echter dat het nog lang onrustig blijft op Zwijnstein.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.