Search
Close this search box.

Bitcoin en cryptomunten stijgen weer na positief nieuws

Na een negatieve week, waarin de koersen ruim 10% daalden vond er vandaag een ommekeer plaats. Divers positief nieuws (soms geruchten en soms bevestigd) geven de koers van de Bitcoin en de koersen van de meeste Altcoins weer ruimte voor groei. Wij zetten de ontwikkelingen op een rij.

Zoals je gisteren in de wallet van Robert hebt kunnen lezen was de afgelopen week voor de Bitcoin en de andere cryptomunten geen succes. Vandaag was van 4 kanten positief nieuws te horen. Dit zorgde voor een ommekeer op de beurzen. Ligt de weg naar de $ 10.000,- weer open?

Feit: Apple staat cryptomunten toe in haar apps

Naar aanleiding van de WWDC die Apple eerder deze week hield heeft zij de documenten voor ontwikkeling gedeeld. In deze documenten stond onverwachts de ‘cryptokit‘. Deze toepassing geeft ontwikkelaars de mogelijkheid cryptomunten, maar ook andere opties te gebruiken in de apps die zij ontwikkelen voor de App-store van Apple.

Feit: SEC-topman verwacht spoedige goedkeuring Bitcoin-ETF

In een interview met CNBC vertelde SEC-voorzitter (voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder op de beurs) Jay Clayton dat zij werken aan nieuwe regelgeving voor cryptovaluta die op korte termijn beschikbaar komt. Wanneer deze er is ligt goedkeuring voor een Bitcoin ETF voor de hand.

Gerucht: Facebook lanceert deze of volgende maand haar eigen cryptomunt

Het nieuws rond de eigen cryptomunt van Facebook is bevestigd. De vragen die nu nog open staan zijn wanneer de munt beschikbaar komt en wat je ermee kunt. Men dacht tot voor kort dat de munt in de zomer van 2020 zou uitkomen, maar dat zou volgens dit rapport wellicht al deze of volgende maand zijn.

[affcoups id=”3782″]

Gerucht: Ripple (XRP) koopt Moneygram in aanloop naar deal met Walmart

Volgens een zeer gedetailleerde bron heeft Ripple (XRP) het betaalnetwerk Moneygram overgenomen. Dit zou passen in een deal die Ripple met Walmart wil sluiten over de mogelijkheden om Blockchain en cryptobetalingen in te zetten bij de Amerikaanse supermarktketen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin-koers?

Zoals je in ons overzicht met live koersen kunt zien loopt de koers van de Bitcoin weer op. Ook andere cryptomunten stijgen snel. Dit is te verklaren, want al deze feiten en geruchten duiden op een aanstaande massa-adoptie en integratie van cryptomunten in reguliere diensten en producten. Meer vraag betekent hogere koersen, dus conform het oude gezegde: ‘buy the rumor, sell the news‘ kopen veel investeerders nu in.

Daarbij komt dat de handelsoorlog tussen China en Amerika volgens sommige analisten ook tot een flinke toestroom van kapitaal kan leiden. Al met al lijkt het dus een mooi Pinksterweekend te worden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.