Koersen Bitcoin en Altcoins blijven dalen, aanleiding wellicht Bitcoin Cash?

Zoals we eerder vanavond in de Crypto Daily meldden zijn de koersen van Bitcoin en Altcoins plotseling omlaag geschoten. Hoewel eerdere analyses uitwezen dat het einde van een rustige periode met stabiele koersen in zicht was, kwam deze koersdaling onverwacht. Veel analisten hadden, wellicht met de vele positieve voorspellingen in het achterhoofd, eerder een bully-rally voorzien.

Bitcoin en Altcoins blijven negatief

Aan het einde van de woensdagavond zijn de live koersen nog steeds donkerrood. Bitcoin (BTC) verliest op dit moment 11,45 % en Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) doen het met respectievelijk – 13,32 % en – 10,39% niet veel beter. Ook de overige Altcoins noteren zwaar negatieve koersen. Mensen zoeken tijdens zo’n bear-uitbraak meestal een zogenoemde stable coin. Het is daarom opvallend dat ook de Tether (USDT) een verlies noteert.

Bitcoin Cash
Is de onzekerheid rond komende hard fork van Bitcoin Cash de trigger die de bear vandaag los liet?

Oorzaak koersdalingen nog onbekend

Normaal gesproken is er in het nieuws of in analyses snel een verklaring voor zo’n grote koersverschuiving te vinden. In dit geval is dat anders. Het lijkt erop dat enkele grote partijen plotseling hun investering hebben genomen en zekerheid gekozen hebben, waardoor een sneeuwbaleffect ontstond, al is dit nog niet helemaal zeker. Ook is nog niet duidelijk waarom partijen hiertoe zijn overgegaan.

band met situatie Bitcoin Cash vermoed

De meest duidelijke aanwijzing is de situatie rondom de Bitcoin Cash. Daar staat voor morgen een hard fork gepland en in aanloop daarnaartoe is ruzie uitgebroken in het developers team over de te volgen koers. Men verwacht nu dat er een afsplitsing komt en dat een van beide partijen verder gaat met een nieuwe cryptomunt. Vanmiddag werd bekend dat er voor de hard fork met zeer competatieve omzettingsratio’s wordt gewerkt. Aangezien dit niet is opgenomen in de originele roadmap leidde dit tot onrust op de markt.

Cryptobeurs Coinbase en optiehandelaar Okex besloten daarop maatregelen te nemen en de handel in Bitcoin Cash te pauseren en de ontwikkelingen van morgen nauwlettend te volgen. Uiteraard geeft zo’n maatregel reden tot speculatie en vraagtekens bij de komende gebeurtenissen. De eerste vermoedens zijn dat die situatie wel eens de trigger kan zijn geweest die deze bear heeft ontketend. Uiteraard houden we je morgen uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen, zowel op de markt als geheel als rond de Bitcoin Cash.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.