Search
Close this search box.

Maakt Lamborghini postzegels verzamelen weer interessant?

Postzegels verzamelen is een hobby dat in deze tijd als ouderwets wordt gezien en is daarom ook niet erg populair bij de nieuwe generatie. In deze digitale tijd zijn de Millennials en generatie Z niet bezig met het bijhouden en aanvullen van mappen. Maar met de hedendaagse technologie kan hier zeker een draai aangegeven worden. Zeker als Lamborghini in het spel komt…

[affcoups id=”2229″]

Lamborghini goes BITSTAMPS

Lamborghini, onderdeel van Duits autofabrikant Volkswagen, is een Italiaans luxemerk met een klein scala aan peperdure sportauto’s. Bij het aanschaffen van een Lamborghini ben je al gauw €200.000 euro lichter, maar nu is er de mogelijkheid om een betaalbare, digitale versie te verkrijgen. In samenwerking met de Italiaanse startup BITSTAMPS (niet te verwarren met de Europese cryptocurrency exchange Bitstamp) wordt er een limited edition lijn van blockchain postzegels geproduceerd, met daarop diverse Lamborghini modellen.

Lamborghini Sian Bitstamps postzegels logo
Via: flickr.com | The Car Spy, CC

Deze postzegels zijn digitaal te verzamelen in de BITSTAMPS app en tevens ook te verkopen, te ruilen of als cadeau te schenken in de bovengenoemde app. Er zullen postzegels van in totaal 29 modellen uitgegeven worden, alhoewel het nog niet bekend is wanneer de volgende uitgegeven zal worden. Er wordt gespeculeerd dat deze 29 versies gebaseerd zullen zijn op de meest iconische modellen van de autofabrikant.

Postzegels op blockchain

De eerste postzegel van deze unieke lijn is op de website van Lamborghini al bekendgemaakt en is sinds 14 mei ook al te verkrijgen via de BITSTAMPS app. Eén postzegel zal je slechts €9,99 kosten. Het model dat het spits zal af bijten is het reeds gelanceerde model Huracán EVO RWD Spyder, die in mei 2020 na de heropening van Lamborghini op de markt werd gebracht. Van deze speciale postzegel zullen maar 20.000 exemplaren worden uitgegeven en zal dus veruit een bijzondere toevoeging zijn aan de collectie.

Wat het verzamelen van deze postzegels interessant maakt, is dat iedere postzegel gelinkt zal zijn aan blockchain technologie en is daarom ook te verifiëren op echtheid. Ook is er door de technologie de mogelijkheid om postzegels te ruilen met andere verzamelaars wereldwijd. Na aankoop van een postzegel zal deze bewaard worden in de app en zal deze fungeren als verzamelmap.

[affcoups id=”3782″]

Met het lanceren van deze unieke collectie gaat Lamborghini nog een stapje verder in de wereld van Blockchain. In 2013 maakte Lamborghini al bekend dat zij ook Bitcoin als betaalmiddel zouden gaan accepteren en zag dat aanzienlijk meer klanten via deze wijze de betaling ging verrichten.

De BITSTAMPS app is zowel op iOS als Android te downloaden.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.