Litecoin (LTC) voorspellingen voor 2019: wat zeggen de experts?

Als we vooruit kijken naar de cryptomarkt in 2019 zien we in veel opzichten een roerig jaar voor ons liggen. De toekomst van Litecoin (LTC) in 2019 ziet er met de terugkeer van oprichter Charlie Lee rooskleurig uit. Er lijkt veel nieuw op komst. Daarom vroegen wij ons af; ‘Wat zijn de Litecoin (LTC) voorspellingen voor 2019? In dit artikel zetten we ze op een rij.

Voordat we naar de voorspellingen kijken zetten we eerst op een rij wat Litecoin (LTC) is en hoe de koers van deze cryptomunt presteert.

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin is na Bitcoin één van de oudste cryptomunten. Voormalig Google-technicus en Coinbase CTO Charlie Lee lanceerde Litecoin op 13 oktober 2011 op Github. De munt heeft dezelfde broncode als Bitcoin, maar kent een aantal belangrijke verschillen. Zo zijn de gebruikte algoritmes anders ( Scrypt in plaats van SHA-256), verschillen de adressen van de keys uiteraard, zijn de bevestigingstijden van transacties sneller en is de munt minder decentraal omdat oprichter Charlie Lee nog actief is in de Litecoin-gemeenschap. In totaal kunnen er 81 miljoen Liteocin worden gemined.

Deze eigenschappen maken dat het netwerk bekend staat als de snellere variant van Bitcoin. De verhoudingen zijn goed. Zo testten zij als eerste de Segwit-update en verwerken zij inmiddels atomic swaps. Om ontwikkelaars de mogeljjkheid te geven om aansluiting te bieden en te ontwikkelen op de Litecoin Blockchain werkt de munt samen met Rootstock.

In dit filmpje zie je het laatste interview dat Charlie Lee in 2018 gaf over Litecoin en de toekomst. De tekst loopt door na het filmpje.

Wat is het koersverloop van Litecoin (LTC)?

Op 28 april 2013 werd Litecoin (LTC) voor het eerst verhandeld tegen een koers van $ 4,30. Na een eerdere top in 2013 behaalde de koers een tweede topnotering in 2015 met $ 6,13. Daarna leek de munt op zijn retour tot de house van 2017. Op 20 december 2017 bereikte de koers zijn tot nu toe hoogste punt met $ 331,59. Hierna zakte de koes terug tot het dieptepunt dat zij op 16 december 2018 bereikten bij een koers van $ 26,08. Inmiddels is de koers weer licht gestegen. Op het moment van schrijven (15 januari 2019) bevindt de koers zich met een waarde van $ 32,04 op de weg terug naar boven.

Voorspellingen Litecoin (LTC) in 2019

De Litecoin (LTE) wordt door de Nasdaq getipt als één van de vier interessante cryptomunten voor 2019. Voor ons de hoogste tijd om te gaan beluisteren wat de experts daarvan vinden.

John McAfee

John McAfee is niet bekend om zijn bescheidenheid of terughoudendheid. Hij voorspelt voor de Litecoin (LTC) in 2019 ongeveer dezelfde waarde als de Bitcoin (BTC).

George Tung

George Tung is een crypto-analist en bekend om het feit dat hij alles berekent. Hij gaat uit van een waarde van $ 1.500,- per eind 2019.

Brian Kelly

Brian Kelly is de oprichter van BK Capital Management. Hij schat de waarde van Litecoin per eind 2019 in op $ 500,-.

Investingpr.com

Analyse-website investingpr.com schat de waarde van de Litecoin (LTC) aan het eind van het jaar op $ 1.000,-.

Walletinvestor.com

Walletinvestor.com is een technische analysesite die normaal bekend staat om hun redelijke voorspellingen. Deze keer zijn zij echter de vreemde eend in de bijt. Zij voorzien een probleem en schatten de koers per eind 2019 in op $0,000001

Wat wordt de koers van Litecoin (LTC) in 2019?

Via FBS Forex Broker is het mogelijk om ook in opties Litecoin (LTC) te handelen. Hierdoor kun je rationeler beleggen en eventuele tegenslagen ondervangen met extra risicospreiding. Uiteraard blijven we je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen van Litecoin (LTC) in 2019. Als jij je nu abonneert op de CryptoClanDaily ontvang je elke dag het laatste nieuws over alle cryptomunten op jouw digitale deurmat. Gratis abonneren kan via de box hieronder of de pagina. Uiteraard kun je de live-koersen en historische koersen ook 24 uur per dag bekijken op onze Litecoin (LTC)-koerspagina.

 

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce