Meeste investeerders denken dat Bitcoin in 2030 niet boven de $ 50.000 zal uitkomen, is het schokkend resultaat van een survey

Genesis Mining, het institutionele mijnbouwplatform op de Britse Maagdeneilanden, heeft de bevindingen gepubliceerd. Het is een onderzoek onder 1.000 huidige en voormalige in de VS gevestigde Bitcoin-investeerders. Onder hen gelooft twee derde dat BTC een betere waardeopslag op de lange termijn is dan de dollar.

Meer dan 50% van de respondenten gelooft dat goud, onroerend goed en de aandelenmarkt in de komende vijf tot tien jaar door Bitcoin zal worden verslaan. Hierbij sprak 65% het vertrouwen uit dat de waarde van BTC met de tijd zal blijven stijgen.

Het bearish deel

Toch voorspelde slechts 17% van de ondervraagden dat de prijs van Bitcoin in 2030 meer dan $ 50.000 zou bedragen. Hoewel er een ogenschijnlijk gunstig sentiment aanwezig bleek te zijn. Dit zou vereisen dat de BTC-prijs de komende 10 jaar met slechts 160% moet stijgen. Terwijl BTC in 2020 alleen al 166,5% is gestegen, dus ver. Nog eens 17% voorspelde dat de prijs van Bitcoin de komende tien jaar daadwerkelijk zou dalen.

Terwijl een zesde van de respondenten geen vertrouwen had in speculatie op de langetermijnprijsprestaties van BTC. In totaal schatte 50,1% van de respondenten dat BTC in 2030 $ 20.000 of minder waard zal zijn. Terwijl een derde voorspelde dat de prijs $ 10.000 of minder zal zijn, en 11,8% voorspelde prijzen onder $ 1.001.

Bijna een derde van de respondenten die een vertragende of bearish 10-jaarprestatie voorspellen, verwachtte dit omdat Bitcoin door regelgeving zou worden gehinderd. Terwijl een vijfde anticipeerde op een regelrecht verbod op cryptocurrency door overheden. Van de niet-bullish respondenten verwachtte ongeveer 17% verwachtte dat een andere cryptocurrency een dominant marktaandeel zal veroveren.

Of dat een door de Centrale Bank uitgegeven digitale valuta dit zal doen en BTC zal vervangen. Terwijl 16% voorspelt dat de historische snelle hype-cycli van Bitcoin in de loop van de tijd zullen afnemen. Bijna 10% van de deelnemers gelooft niet dat er een praktische use case komt in de toekomst voor Bitcoin.

Het bullish deel

Aan de kan van het bullish sentiment zou een tiende van de getipte Bitcoin in een decennium zes cijfers of meer waard zijn. Hiervan verwacht de helft prijzen van meer dan $ 500.000. Bijna 30% van de bullish respondenten gelooft dat de acceptatie van Bitcoin zal worden aangedreven door een afnemend vertrouwen in fiat-valuta’s. Hierbij verwacht 25,8% dat een grote economische depressie een wijdverspreide acceptatie zal veroorzaken.

Meer dan de helft van de respondenten is van mening dat, ongeacht eventuele politieke krachten buiten crypto, Bitcoin-adoptie veel ruimte voor groei heeft.

Wie zijn geënquêteerd?

De enquête werd uitgevoerd onder een goede mix van investeerders. Zo besteedde een kwart meer dan de helft van zijn vermogen aan virtuele valuta-investeringen. Een kwart had een cryptoblootstelling van tussen de 10% tot 50% en een ander kwart had tussen 1% en 10% in crypto. Terwijl de rest 1% of minder van hun vermogen momenteel in virtuele valuta had.

Fondsbeheerder Grayscale Investments heeft recent onderzoek gedaan waaruit bleek dat de COVID-19-pandemie een positieve invloed had op het Bitcoin-sentiment. Hierbij omschreef 39% van de respondenten BTC als aantrekkelijker tijdens de pandemie. Uit een onderzoek onder 700 vermogende particulieren, gepubliceerd door deVere Group, bleek vorige maand dat 73% van de miljonairs al eigenaar is van of van plan is om tegen 2023 in crypto-activa te investeren.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce