Maakt PayPal met 325 miljoen gebruikers de Bitcoin mainstream?

Plotseling is er beroering in de Bitcoin-markt die al weken redelijk neutraal reageert. Een van de grootste betaaldiensten ter wereld oriënteert zich namelijk op de cryptowereld. Gaat PayPal binnenkort betalen met Bitcoin (BTC) mogelijk maken? Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Wat is er aan de hand rondom PayPal?

Inmiddels hebben de meeste internetters wel een PayPal-account of wel eens via PayPal betaald. De provider van betaaldiensten heeft ook al langer een haat-liefde verhouding met de crypto-industrie. Deze keer lijkt het echter serieus te worden want binnen 3 maanden verwacht PayPal operationeel te zijn met een nieuwe cryptodienst.

Hoe de dienst exact gaat werken is nog niet bekend, maar het lijkt een soort wallet te worden, waarmee je direct kunt handelen in cryptovaluta zoals de Bitcoin (BTC). De beurzen Coinbase en Bitstamp schijnen de partners te zijn waarmee PayPal dit initiatief wil uitrollen.

Wat doet PayPal met Bitcoin en andere cryptomunten?

Dat PayPal graag aan de slag wil in de wereld van cryptomunten is geen geheim. Zo faciliteert men al jaren de aankoop van cryptomunten met fiat (gewoon) geld. Zij hielp zelfs de allereerste cryptobeurs te functioneren en tegenwoordig is niet heel toevallig Coinbase ook in deze dienstverlening een partner. Daarnaast was de betaalgigant een van de partners die aan de wieg stonden van Facebook Project Libra, al was het bedrijf ook de eerste om daar in 2019 weer uit te stappen.

Daarnaast werkt PayPal samen met Ria Money Transfer, dat op haar beurt weer een partnerschap heeft met Ripple, het bedrijf achter XRP. Zo lopen er dus al allemaal dwarsverbanden tussen de betaalgigant en de crypto-industrie. Toch lijkt de betaaldienst deze keer vastberaden om voor hun klanten zelf ook stappen te zetten in de wereld van cryptomunten en Blockchain. Zo heeft men de personeelsadvertenties al geplaatst en gaan de geruchten dat men met drie maanden al wil starten met het aanbieden van haar diensten.

Welke invloed heeft deze stap op de Bitcoin (BTC)?

Zoals we in de onderstaande grafiek kunnen zien is de Bitcoin (BTC) vandaag niet direct in juichstemming door het nieuws.

[affcoups id=”3782″]

Toch kan deze stap op lange termijn wel een belangrijke blijken. Met 325 miljoen gebruikers heeft PayPal sterke papieren om de Bitcoin (BTC) mainstream te maken. Ook andere cryptomunten die via de wallet-oplossing aangeboden zullen worden, zoals naar verwachting Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), kunnen dan bekender worden bij het grote publiek. Daarbij zullen meer professionele beleggers de Bitcoin in hun portefeuille overwegen als een gerenommeerde provider als PayPal instapt bij de Bitcoin (BTC). Al met al kan zo’n stap het aanbod schaarser maken en de vraag verhogen. De kans op forse koersstijgingen sluit men dan ook niet uit. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.