Prestaties in 2020 van de meest populaire Bitcoin-prijsvoorspellingsmodellen

2020 was het jaar waarin Bitcoin (BTC) analisten als nooit tevoren verrast werden, met $ 3.600 dieptepunten en recordhoogtes van net boven $ 24.000. Precies zoals het voorspellen van de volgende stap steeds moeilijker wordt, is er op dezelfde manier ook nooit eerder meer vraag geweest naar een nauwkeurig Bitcoin-prijsmodel.

De prestaties van de beste in de branche door dit jaar heen werden onder de loep genomen door CoinTelegraph. Zo kun je zien wat de moeite waard is om te volgen als 2021 van start gaat. Het uitgangspunt is mogelijk op $ 20.000.

Stock to flow

2020 was het jaar waarin het stock-to-flow Bitcoin-prijsmodel volwassen werd. Het doet er niet toe hoe je het bekijkt. De verschillende incarnaties van stock-to-flow, al een van de bekendste in de branche, volgden BTC/USD. Terwijl het tot zijn dramatische jaarlijkse dieptepunten reikte en weer omhoogschoot. Dat het volledige gedragsprogramma van Bitcoin nog steeds binnen de eisen van de modellen viel, is het beste van alles.

Vanaf 19 december volgt het gedragsprogramma van Bitcoin de stock-to-flow tot op de letter (of cijfer). Het bedrag van een reeds bestaand activum (de aandelen) versus het bedrag dat wordt toegevoegd via creatie (de stroom), is de basis van de stock-to-flow-ratio. Deze ratio is in het geval van Bitcoin intrinsiek verbonden met de block subsidiehalveringen. Om de vier jaren verminderen deze de stroom met ongeveer met 50%.

Daarom wordt de ratio van Bitcoin met elke halvering hoger. En nu staat er niets in de weg van Bitcoin om de hoogste ratio te bereiken en te behouden dan welk ander activum dan ook. PlanB de anonieme analist die een begrip is geworden onder Bitcoiners. Er zijn verschillende varianten van op aandelen gebaseerde voorspellingen gemaakt door PlanB over de prijs.

Elk model geeft verschillende prijsdoelen aan die bereikt zullen worden tijdens de huidige halveringscyclus tot 2024. De meest conservatieve is $ 100.000 tegen eind 2021. PlanB heeft zijn model verdedigd, ondanks grote kritiek op stock-to-flow dit jaar. En zijn geloof werd terecht beloond toen Bitcoin vorige week steeg tot exact de modelprijs.

De Elliott Wave Theorie

Voor een andere populaire Bitcoin-prijsvoorspellingstool is het een testjaar geweest, de Elliott Wave Theory. Het heeft een moeilijke twaalf maanden achter de rug en is meer een prijskaart dan een strikte reeks doelen. Elliott Wave levert een marktcyclus in meerdere stappen die erop gericht is de hoogte- en dieptepunten van een activum te volgen, niet specifiek voor Bitcoin.

Echter, die voorspellingen zijn vaak groot door de niet-specifieke aard. Maar Bitcoin heeft eerder gepresteerd vanwege zijn inherent vluchtige karakter, vroeg in zijn bestaan. Met behulp van de Elliott Wave werden ook momenten van duidelijkheid opgeleverd in 2020. Echter, de voorspelling van april van een nieuwe retracement naar $ 3.000, passend bij de put van de bearmarkt van 2018, kwam niet uit.

De Rainbow Chart

Op de zogenaamde Rainbow Chart, als laatste, is de positie van Bitcoin op $ 23.000 een lust voor het oog. De Rainbow Chart is een luchtige loggrafiek van BTC/USD die de prijsniveaus in een reeks koop- en verkooptips verdeelt. Ongeveer één voor elke kleur van de regenboog, variërend van rood (“maximum bubble territorium”) tot donkerblauw (“eigenlijk een vuurverkoop”).

Deze vertellen investeerders en hodlers wat ze van Bitcoin kunnen verwachten op basis van de opwaartse of neerwaartse richting. Zelfs dicht bij bijna alle recordhoogtes, gaat nu BTC/USD nog steeds omhoog en bevindt zich alleen in de lichtgroene kleur. Dit wordt door het model beschreven als ‘nog steeds goedkoop’.

Rainbow voorspelt dus, net als bij stock-to-flow, meer opwaarts potentieel voor Bitcoin. Nu de weerstand van $ 20.000 definitief tot het verleden behoort.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce