De laatste tijd voorspellen steeds meer deskundigen dat er een zeer grote bull-uitbraak voor de Ripple (XRP) aankomt. Prijzen van enkele dollars tot enkele tientallen dollars worden genoemd. Hoe realistisch zijn die koersen en voorspellingen? Wat is de prijsgeschiedenis van de Ripple en heeft de Ripple een natuurlijk koersplafond? In dit artikel bekijken we de prijs van de Ripple (XRP).

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Voordat we de koersen nader bekijken zetten we eerst de geschiedenis van de Ripple en de financiƫle kengetallen op een rij.

Geschiedenis van de Ripple (XRP)

De Ripple is eigenlijk de verkeerde naam, Ripple is namelijk de naam van het bedrijf dat de cryptomunt XRP (XRP) op de markt bracht als betaalmiddel op hun eigen Blockchain. Toch is de naam Ripple (XRP) zo ingeburgerd dat veel mensen deze gebruiken wanneer ze het over de cryptomunt hebben.

- Advertentie -

Prijsgeschiedenis van de Ripple (XRP)

De Ripple is al sinds 2012 op de markt. De koers begon op $ 0,01. Het duurde vervolgens tot december 2017 voordat de koers boven $ 1,- kwam. Door de algemene hausse in de cryptomarkt bereikte ook de Ripple haar hoogste koers ooit op 4 januari 2018. De munt noteerde toen $ 3,84. Nadien daalde de prijs tot het laagste punt van $0,253983 op 30 januari van dit jaar. Inmiddels is de koers weer stijgend en op 30 mei behaalde de munt $ 0,40 en daarmee de hoogste koers van dit jaar. Momenteel schommelt de koers rond $ 0,39,96 en is daarmee bijna terug op het hoogste punt van dit jaar.

Bull signalen voor de Ripple (XRP)

Inmiddels gonst het al enige tijd van de geruchten dat de koers op uitbreken staat en dat er een bull rally aankomt die het voorgaande record zal verpulveren. Een van de redenen daarvoor is dat de voortschrijdend gemiddelden een gouden kruis gevormd hebben. Specialist David Gokhshtein ziet hierin het begin van iets groters.

In de onderstaande podcast legt hij zijn visie uit.

TIP
Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

Volgens zijn Twitterfeed verwacht hij dat de koers voor eind juni de $ 10,- kan bereiken. Zoals je in de reactie kunt lezen zal dit voor veel mensen een gebeurtenis zijn die hun leven verandert.

Is er een koersplafond?

Andere analisten denken dat deze visie toch iets te optimistisch is. Zij berekenden dat als zij de marktkapitalisatie door de beschikbare hoeveelheid munten delen een maximale koers van $ 3,- in het verschiet zou liggen. Hiermee wordt echter de marktkapitalisatie van de Bitcoin aangenomen, die veel hoger ligt.

Om de Ripple-koers door deze berekening op $ 10,- te laten eindigen zou de marktkapitalisatie vier maal zo hoog moeten liggen als die van de Bitcoin nu. De kans dat dit gebeurt voor eind juni lijkt wel bijzonder klein. Wanneer er een koers van $ 100,- genoteerd kan worden zou de marktkapitalisatie $4,218,199,511,200 bedragen.

- Advertentie -

Hoe het ook zij, zelfs als de munt de hoogste koers ooit van $ 3,84 weer evenaart zou dit voor veel crypto-investeerders een ander leven betekenen. Alle redenen om de live koersen te blijven volgen.

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here