Search
Close this search box.

Technische analyse van de stijgende koersen

Vandaag komen we als onderdeel van de crypto strategy terug op de technische analyse. Vorige week gaven we een inleiding over dit onderdeel van de fundamentele analyse. Aangezien de koersen op dit moment sterk stijgen is het een mooi moment om de technische analyses van de Bitcoin en andere cryptomunten te bespreken. Zo kunnen we direct in de praktijk zien wat de technische analyse is en wat we eruit kunnen leren.

1. Technische analyse Bitcoin/USD pairing korte termijn: bullish

In de eerste technische analyse zien we de BTC/USD pairing en de koersontwikkeling van de afgelopen 24 uur.

Technische analyse Bitcoin/USD pairing
Technische analyse Bitcoin/USD pairing 19-12 (bron: FX-street)

Allereerst zien we duidelijk de opwaardse trend die zich in de loop van de dag ontwikkelt. Daarnaast zien we in de verticale rode en groene blokjes (zogenoemde kaarsdiagrammen) de verschillen tussen de signaal-lijnen en oscilatoren. Ook zien we of deze bearish (rood) of bullish (groen) zijn. In de rode waardes zien we signaalwaardes die door de computer berekend zijn. Deze koersen gelden als support (S) of Reverse (R) levels. Aangezien de koers ver boven de s-levels beweegt is er ondanks de rode blokjes sprake van een bull-markt. Wanneer de key-levels worden doorbroken van beneden naar boven (zoals bijvoorbeeld iets na 9.30) spreken we van een bull-trend.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ook in dit filmpje van vandaag volgt een (Engelstalige) uitleg.

2. Technische analyse Iota/USD pairing middellange termijn: bullish

Hierboven zagen we een technische analyse op korte termijn. Ook voor de middellange termijn kun je de technische analyse goed gebruiken als hulpmiddel. Hieronder een voorbeeld voor de middellange termijn verwachting van de Iota/USD pairing.

Technische analyse Iota/USD middellange termijn.
Technische analyse Iota/USD middellange termijn. (bron: zycrypto.com)

Ook in deze analyse zien we de diverse grafieken gecombineerd. We zien dat de cryptomunt op 7 december onder druk van de beren een koersbodem bereikte van $ 0,21. Daarna zien we verschillende pogingen van de stieren om de munt op te duwen. Deze werden steeds afgewezen op het dynamische ondersteunings- en weerstandsniveau (de rode en blauwe lijn) en de prijs kwam verschillende keren terug bij het dieptepunt.

Op 17 december veranderde IOTA van richting op het keerpunt waar de twee levels elkaar kruisten. De munt consolideerde gedurende enkele uren en een sterke bullish kaars (de groene, verticale grafiek) brak uit, gevolgd door verschillende bullish kaarsen die de key-niveaus van $ 0,26, $ 0,28, $ 0,30 braken. Op dit moment Zoals momenteel voert de munt retracement uit (hier staan we binnenkort bij stil).

IOTA handelt boven 21-dagen EMA en 50-dagen EMA met de relatieve sterkte-index. 14 van de 80 niveaus geven een verkoopsignaal (ze wijzen naar beneden). Dit is een normale terugtrekking op een trending markt. De munt zal zijn en de munt zal zijn bullish beweging voortzetten aangezien de trend boven de diverse niveaus ligt. IOTA is bovendien al blootgesteld aan een koersniveau van $ 0,33. Dit niveau kan opnieuw worden bereikt als de stieren hun momentum behouden, hetgeen volgens de statistiek zo is.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

3. Technische analyse Bitcoin Cash (BCH)/USD pairing: aan jou

Soms geven de statistieken op korte en middellange termijn tegengestelde signalen. Kun jij aan de hand van de onderstaande grafieken een inschatting geven van de koersontwikkeling van de BCH/USD-pairing aan de hand van de technische analyses die we hieronder laten zien?

Allereerst zien we de maandanalyse:

Technische analyse Bitcoin Cash/USD pairing afgelopen maand.
Technische analyse Bitcoin Cash/USD pairing afgelopen maand.

vervolgens zien we de analyse van vandaag.

Technische analyse BCH/USD
Technische analyse BCH/USD

Kun je nu zelf inschatten op basis van een technische analyse de trend inschatten?

Het het antwoord lees je in de CryptoClanDaily van vandaag, die je vanaf 18 uur op onze site kunt vinden. Uiteraard vind je daar dan ook de laatste koersontwikkelingen.

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.