Bijzonder: VeChain (VET) wordt gesteund door o.a. Microsoft

Vaak gaat het in de cryptowereld over grote munten zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Wie denkt dat de kansrijke munten hiermee genoemd zijn komt bedrogen uit. Een van de munten die ineens hoge ogen gooit is de VeChain (VET). China, Microsoft en Binance steunen de munt, dus is deze munt zeker iets om op te letten. Wij zetten de recente gebeurtenissen op een rij.

Tip: Op Bitvavo is het zeer gemakkelijk VeChain te kopen en te verkopen, tegen relatief lage fees.

[affcoups id=”2229″]

Als Chinese cryptomunt met eigen blockchain waren alle ogen al op VeChain (VET) gericht. Toen Binance USA daar een schepje bovenop deed en Microsoft een grote game op hun blockchain support timmert de munt snel aan de weg. Wij staan stil bij de ontwikkelingen.

Vechain (VET): de eigen blockchain doet wonderen

De VeChain (VET) behoort niet tot de populairste munten van Nederlandse crypto-investeerders. Dat kan wellicht veranderen. De Chinese munt, die ook wel ‘de Chinese Ethereum’ genoemd wordt, heeft namelijk een eigen blockchain en is verbonden aan werkende producten en diensten. Toen president Xi dan ook namens China de liefde aan de blockchain verklaarde werd de munt interessanter voor investeerders.

De munt werd zelfs zo interessant dat ook Amerikaanse investeerders steeds meer vraag ontwikkelden. Er ontstond zo een klein vliegwiel. Door deze toegenomen vraag heeft Binance USA de munt namelijk aan haar portfolio toegevoegd. Als Binance een munt aan haar portfolio heeft toegevoegd is een koersstijging meestal het gevolg. Na een paar dagen consolidatie schiet de koers van VeChain verder omhoog. Deze keer is Microsoft de grote aanjager.

VeChain (VET) blockchain Thor host voor Microsoft

Het is nu niet direct zo dat Microsoft haar hele hebben en houden naar China transporteert om daar de VET-blockchain Thor te bezetten. Wat er wel gaande is, is dat de Thor-blockchain gebruikt gaat worden voor een game: Arena of Death. In deze interactieve kaartgame op de blockchain kiezen spelers hun eigen verhaallijn. Zij kunnen zich volgens het persbericht in het spel opwerpen door attributen te kopen. Deze worden dan vastgelegd als zogenoemde non-fungeble tokens op de Thor-Blockchain.

Cryptocurrency crypto exchange beurs
Via: pixabay.com | geralt, CC

Het spel is gebaseerd op het boek ‘The way of the tiger’. Dit boek, dat geschreven werd door Jamie Thomson en Mark Smith kwam in de jaren ’80 uit. Het boek werd een klassieker omdat de lezer zelf de verhaallijn kon kiezen en veranderen door de wijze waarop hij of zij de pagina’s omsloeg.

Deze moderne blockchain-bewerking, die helemaal past in de trend die wij begin dit jaar voorzagen, wordt nu door de originele schrijver Jamie Thomson, uitgever Famed Lands en game-ontwikkelaar Eidos ontwikkeld met support van Microsoft. Dit impliceert dat ‘Arena of Death’ een spel voor de Xbox (misschien wel de Xbox Project Scarlett) zal worden.

[affcoups id=”3782″]

Koersstijging Chinese Ethereum (ETH) ophef om niets?

De koers van de Vechain (VET) stijgt uiteraard door deze ontwikkeling. Aan de ene kant is dat begrijpelijk. Aan de andere kant is voorzichtigheid geboden. Thomson laat namelijk in het persbericht optekenen dat men bewust voor deze blockchain koos omdat deze gebruikt kan worden zonder ‘all that crypto-stuff’, waarmee hij dus ook de cryptomunt VeChain (VET) bedoelt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.