Search
Close this search box.

Drie hard forks voor Ethereum (ETH) in januari 2019. Dit moet je weten! UPDATE

Het nieuwe jaar begint voor Ethereum (ETH) goed. Om verder te moderniseren en hun leidende positie te behouden staan er voor januari 2019 liefst 3 hard forks op het programma. Wij zetten de drie hard forks van Ethereum (ETH) op een rij en vertellen dat wat je moet weten.

Ethereum (ETH) hard fork?

Inderdaad. Als onderdeel van hun strategie hebben zij de Blockchain zo ingericht dat er periodiek een hard fork moet worden toegepast om ervoor te zorgen dat zij hun techniek moeten updaten en hun leidende positie kunnen behouden. Over alle ins en outs van een hard fork schreven we eerder deze cryptoclass-bijdrage. In januari staan er voor Ethereum 3 hard forks gepland. Wij zetten ze op een rij.

Welke 3 hard forks krijgt Ethereum?

In volgorde van plaatsvinden zetten we de komende drie hard forks van Ethereum op een rij.

  • Classic Vision Hard Fork – 11 januari 2019. Onze bevindingen over deze hard fork lees je in dit artikel.
  • Ethereum Nowa Hard Fork – 12 januari 2019
  • Ethereum Constantinople Hard Fork – tussen 14 januari en 18 januari 2019

Steeds zullen we een dag voor de geplande hard fork in de cryptolunch special de bijzonderheden van de betreffende hard fork delen. Ook zullen we deze meezenden als bijlage bij de CryptoClanDaily, waarvoor je jezelf onderaan dit bericht of via de site kunt opgeven.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Komen er ook nieuwe cryptomunten?

Voor zover nu bekend wordt er voor de eerste twee hard forks een bijbehorende cryptomunt uitgegeven. Om deze in circulatie te brengen krijgen de mensen met Ethereum in hun persoonlijke portefeuille deze nieuwe munten bijgestort. De verhouding is als volgt: voor elke Ethereum krijg je 3 ETCV (Ethereum Classic Vision Coin) en – als je dan nog steeds Ethereum (ETH) hebt – 1 ETN (Ethereum Nowa). Voor de laatste hard fork worden, voor zover nu bekend, geen nieuwe cryptomunten in omloop gebracht.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Wat doen de cryptobeurzen met deze hard forks?

Zoals gezegd krijgen de mensen die Ethereum bewaren in hun persoonlijke wallets (Metamask, Ledger Nano S, Trezor, Myetherwallet, Imtoken, Guarda) de nieuwe cryptomunten. Of de gebruikers die hun cryptobeurzen-wallet gebruiken de nieuwe munten ook ontvangen ligt aan het beleid van de verschillende cryptobeurzen.

Binance: de grootste handelsbeurs ter wereld

Binance geeft aan de hard forks te supporten. Je krijgt via hun wallet dus ook de nieuwe cryptomunten. Daarnaast supporten zij de Constantinople hard fork. Update 10-1: inmiddels heeft ook Binance aangegeven vooralsnog uitsluitend de Constantinople hard fork te ondersteunen.

Het Nederlandse Litebit

Litebit heeft aan ons bevestigd dat zij de hard forks en uitgifte van cryptomunten supporten en hier geen kosten voor rekenen. Update 9-1: Inmiddels heeft Litebit haar standpunt genuanceerd. Vooralsnog ondersteunen zij alleen de Constantinople hard fork en de overige hard forks vooralsnog niet. Op dit moment zul je, als je de nieuwe munten wilt ontvangen, jouw cryptomunten dus tijdelijk over moeten hevelen naar een private wallet.

Het Nederlandse Bitvavo

Bitvavo heeft ons geïnformeerd dat zij wel de Constantinople hard fork ondersteunen maar niet de uitgave van extra cryptomunten. Als je Ethereum bij Bitvavo hebt kun je die het beste tijdig verplaatsen naar een private wallet.

Meer weten over Ethereum (ETH)?

Naast de hard forks is het ook interessant om te weten wat de experts over de koersontwikkeling van Ethereum (ETH) zeggen. Je leest het in dit artikel.

Over koersen gesproken, de historische koersen en live koersen van Ethereum (ETH) kun je uiteraard altijd bij ons volgen.

[letsreviewaffiliate url=”https://https://www.binance.com/?ref=36186757″ text=”Handelen op de grootste cryptobeurs ter wereld? Kies Binance” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

 

 

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.