Buterin blij met Ethereum (ETH), Elon Musk en anderen niet

Vorige maand leek Ethereum (ETH) op weg naar recordkoersen. Inmiddels lijkt de drukte op de markt wat geluwd. Naast een gevoelig commercieel verlies signaleren grotere investeerders problemen. Ondanks dat is oprichter Vitalik Buterin tevreden met de ontwikkelingen rondom de cryptomunt. Anderen, waaronder Elon Musk en accountantsgigant Deloitte denken daar duidelijk anders over.

[affcoups id=”2229″]

Wat is de discussie omtrent Ethereum (ETH)?

Vorig jaar signaleerden we al dat Ethereum (ETH) een probleem heeft met haar Blockchain. Deze is namelijk eigenlijk té succesvol. Dat klinkt tegenstrijdig, maar er worden zoveel transacties uitgevoerd dat de Blockchain dit eigenlijk niet meer kan verwerken. Hierdoor is de doorlooptijd, zeker voor cryptobegrippen, erg traag. De huidige snelheid is zo’n 4 transacties per seconde.

Daar staat tegenover dat de ETH-Blockchain niet alleen voor transacties van cryptomunten wordt gebruikt, maar ook voor het verwerken van DeFi-overeenkomsten, dApps en Smart Contracts. In het verleden zijn snelheden van 15 transacties per seconde (15 TPS) gehaald, maar daarmee lijkt de maximale capaciteit bereikt voor de Blockchain achter Ethereum (EHT) en dat is veel te weinig om de markt te blijven bedienen. Immers, kleinere cryptomunten zoals Komodo (KMD) claimen in tests al op 45.000 TPS te komen.

Vitalik Buterin tevreden over Ethereum (ETH)

Zoals we vorig jaar aangaven erkent Vitalik Buterin dat probleem ook. Daarom werkt hij met zijn team aan een Ethereum 2.0. Deze cryptomunt gaat niet alleen over van PoW naar PoS als validatiemethode, maar moet ook veel sneller worden. In een Tweet geeft hij een update van het transitieproces, waarbij hij concludeert dat alles volgens plan verloopt.

Helaas wordt die tevredenheid niet door iedereen gedeeld.

Elon Musk heeft niets tegen, maar ook niets met Ethereum

Er doet al een tijd een gerucht de ronde dat Vitalik Buterin en Elon Musk samen zouden werken aan ‘iets’ op de Ethereum-Blockchain. Dit gerucht is de wereld in geholpen door William Shatner (Captain James T. Kirk in Star Trek), die zelf wel met de ETH-Blockchain bezig is. Hoewel het gerucht al oud is voelde Elon Musk zich nu (nog of pas) geroepen te reageren:

Nu is dit standpunt nog redelijk neutraal,, zeker gezien het feit dat Elon Musk ook nauwelijks Bitcoin heeft. Crypto-ondernemer Mark Köppelman is beduidend minder enthousiast.

Cryptomunt afgebrand door influencer en Deloitte

Hij signaleert dat andere cryptomunten op het gebied van DeFi veel sneller groeien dat Ethereum (ETH). Hij voorziet problemen en vindt de ETH-Blockchain te log en te langzaam. In een puntige oneliner maakt hij zijn standpunt duidelijk.

Ook hier suggereert men dat dit met name te maken heeft met de lage transactiesnelheid. Men ziet het zelfs wel als positief omdat investeerders hopen dat Buterin zo onder druk wordt gezet om de ontwikkelingen te versnellen.

Voor het accountantsconcern Deloitte bleef het niet bij praten. Zij gebruiken de Blockchain vooral om Smart Contracten uit te voeren. Zij hebben inmiddels de Blockchain van Ethereum de rug toegekeerd om gebruik te gaan maken van de Blockchain van VeChain (VET), dat volgens de berichten bedrijfsvriendelijker zou zijn. Na de aansluiting van Microsoft en andere partijen was dit wederom een opsteker voor wat men spottend het Chinese Ethereum noemt.

Wat betekent dit voor de koersen van Ethereum (ETH) en VeChain (VET)?

Deze ontwikkelingen hebben uiteraard gevolgen voor de koersen. Waar VeChain (VET) mede door deze ontwikkeling op het moment van schrijven een forse koerswinst noteert moet Ethereum (ETH) afrekenen met beren op de weg, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien.

[affcoups id=”3782″]

Ondertussen blijven de gemoederen bij de Bitcoin (BTC) kalm.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.