Het lijkt er op dat Bitcoin en andere cryptomunten in steeds hoger tempo mainstream worden. Steeds vaker worden cryptocurrencies erkent als betaalmiddel of investering en steeds vaker worden crypto’s opgenomen in het systeem of de structuur van een bedrijf. Wij zetten de meest recente ontwikkelingen op een rij.
[affcoups id=”2229″]
We zagen eerder dat Bitcoin en andere cryptocurrencies mainstream oplossingen verzorgen in continenten als Afrika en Zuid-Amerika. Er zijn echter veel meer ontwikkelingen die ervoor zorgen dat digitale munten meer mainstream (kunnen) worden. Voorbeelden hiervan zijn de recente stappen die men neemt in Australië en New York.
Wat zijn de ontwikkelingen in New York?
De New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft op woensdag 24 juni nieuwe vergunningvoorschriften voorgesteld. Deze nieuwe voorschriften zou het voor bedrijven in de staat New York makkelijker moeten maken om mee te doen in de cryptocurrency wereld.
Deze stap is ontstaan nadat het merendeel van de ondernemingen te maken had met obstakels wanneer zij de zogenaamde “BitLicense” aan wilden vragen. BitLicence is een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd door NYDFS. Kort gezegd is het een vergunning waarmee ondernemingen met verschillende geregistreerde cryptocurrencybedrijven mogen samenwerken.
Nu blijkt dat het proces om zo’n vergunning aan te vragen jaren kan duren. New York heeft sinds 2015 een totaal van 25 vergunningen toegekend. Met de voorstellen van 24 juni moet dit proces veel sneller verlopen.
Alhoewel deze nieuwe voorschriften voornamelijk betrekking hebben op bedrijven en niet zo zeer op particulieren, kan dit zeker een goede stap zijn om Bitcoin meer mainstream te maken. Immers, veel bedrijven doen zaken met particulieren en voor hen biedt PayPal naar verluidt binnenkort oplossingen om met Bitcoin en andere cryptomunten te betalen.
Maakt Australië Bitcoin en andere digitale valuta mainstream?
In Australië kan de bevolking nu Bitcoin kopen bij postkantoren in het gehele land. Deze mogelijkheid is ontstaan door een samenwerking tussen een grote, nationaal werkende cryptobeurs en Dominet Venture Partners.
Volgens een bekendmaking op 24 juni, kunnen gebruikers van de lokale cryptobeurs Bitcoin.com.au nu Bitcoin kopen bij zo’n 3.500 postkantoren. Volgens de CEO van Dominet Venture Partners, Holger Arians, zal deze nieuwe betalingsoptie ervoor zorgen dat mensen zich comfortabeler zullen voelen bij de aanschaf van Bitcoin.
““For many people, paying for Bitcoin at an Australia Post office feels safer than transferring funds online — particularly for first-time buyers. We’re proud of this partnership and would like to thank Australia Post for their continued openness to new technologies.”
Holger Arians
De reden dat deze manier van betaling comfortabeler is voor velen, kan zijn doordat het meer lijkt op het normale aankopen doen en niet online verloopt.
Als je benieuwd bent hoe het verloop is zie je hier de actuele koers van de Bitcoin.
Wat is het resultaat van deze ontwikkelingen?
Het aantal fysieke locaties waar men de mogelijkheid heeft om cryptocurrencies aan te schaffen, is aan het stijgen. Volgens CoinATMRadar zijn er (op het moment van schrijven) 8420 cryptocurrency ATMs verspreid over 73 landen. Verschillende cryptocurrencies kunnen gekocht en opgenomen worden, afhankelijk van de ATMs. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Tether (UDST) en Ripple (XRP).
Met deze ontwikkelingen en anderen, is het resultaat dat het steeds makkelijker wordt om cryptomunten te verkrijgen. Een ander voorbeeld hiervan is de recente samenwerking tussen Samsung en Gemini.
[affcoups id=”3782″]
Wanneer cryptomunten mainstream worden en het gebruik hiervan wordt vergemakkelijkt, zal de vraag ernaar gaan stijgen. Terwijl vraag naar digitale valuta stijgt, zal de beschikbaarheid minder worden. Dit komt onder andere door de halving die afgelopen mei plaatsvond. Als gevolg zal dit een positief effect hebben op de koers, maar dit gaat uiteraard geleidelijk.
Volg CryptoClan op Facebook