Dit is een Airdrop en met onze airdrop alert mis jij geen gratis cryptomunten meer

Als je in de cryptomarkt actief bent dan heb je vast wel eens van het begrip Airdrop gehoord. Volgens velen is dat een kans op ‘gratis geld’. In dit artikel leggen we uit wat een Airdrop is en hoe jij met onze airdrop alert jouw kans op gratis cryptogeld kan verzilveren.

Wat is een airdrop?

Airdrop is afgeleid van de uitdrukking ‘uit de lucht komen vallen’.  Dit omdat bij een airdrop de cryptomunten uit de lucht komen vallen. Ze worden namelijk ‘gratis’ uitgedeeld aan de geïnteresseerden die zich daarvoor gemeld hebben. Er zijn twee soorten airdrops, de vrije airdrop en gekoppelde airdrop. Wij leggen beide varianten uit.

De vrije airdrop

De vrije airdrop vindt plaats als een nieuwe cryptomunt wordt gelanceerd. Je kunt dan, mits je aan de voorwaarden voldoet, het vastgestelde aantal cryptomunten krijgen.

De gekoppelde airdrop

Bij de gekoppelde airdrop is de uitgifte van de gratis cryptomunten gekoppeld aan een tegenprestatie. Zo is de airdrop van BitTorrent tokens (BTT) alleen voorbehouden aan mensen die Tron (TRX) hebben aan de overige voorwaarden voldoen. Ook zie je soms dat cryptomunten worden weggegeven als je bepaalde producten koopt of ergens een account aanmaakt.

Waar moet je op letten bij een airdrop?

Aan een airdrop zijn vaak bepaalde voorwaarden verbonden. Zo krijg je bijvoorbeeld alleen de cryptomunten als deze in een private wallet staan of wanneer je een account op een bepaalde cryptobeurs hebt. Zo werkt BitTorrent voor haar airdrop bijvoorbeeld samen met cryptobeurs Binance. De voorwaarden kunnen verschillen per aanbieder.

Wat is nog meer belangrijk bij een airdrop?

Allereerst staat de airdrop niet altijd vast. Zeker met gekoppelde airdrops zie je regelmatig dat de airdrop wordt gekoppeld aan de mining van een bepaald blok. Daarnaast geldt voor sommige airdrops een zogenaamde ‘lock up’. Dit is een periode waarin een airdrop niet verkocht mag worden. Wanneer je dat wel doet kan een boete dreigen. Dit doet men om te voorkopen dat mensen na een airdrop massaal hun nieuwe cryptomunten verkopen en zo de koers onderuit halen.

Zijn airdrops geen scams?

Helaas hebben airdrops vaak de pers gehaald vanwege scams. Ook wij hebben, bijvoorbeeld rond Ethereum (ETH), maar ook rond Stellar (XLM) al diverse scams gezien. Uiteraard is een besluit om wel of niet mee te doen aan een airdrop altijd jouw eigen keuze. Wij adviseren daar niet in. Als wij over airdrops informeren letten wij wel altijd op signalen op dit gebied. Wij zijn altijd bijzonder terughoudend als:

  • Partijen vragen om cryptomunten over te maken naar een door hen genoemd account;
  • De uitgevende partij vraagt om gebruik te maken van wallets die alleen voor uitgifte van die cryptomunten zijn gemaakt.
  • De website gemarkeerd is als site die mogelijk phishing-activiteiten uitvoert.

Uiteraard zijn er ook meer dan voldoende legitieme airdrops en die bieden een mooie gelegenheid om gratis cryptomunten te ontvangen en zo kennis te maken met nieuwe initiatieven op de markt van cryptomunten.

Wil jij ook gratis cryptomunten ontvangen?

Natuurlijk willen we jou als Cryptoclanner de mogelijkheid om mee te doen aan airdrops niet onthouden. Daarom bieden we je vanaf nu de mogelijkheid om je op te geven voor onze gratis Airdrop-alert. Als jij hieronder jouw naam en e-mailadres invult ontvang jij gratis onze nieuwsbrief met komende airdrops, waarin je ook de informatie leest over hoe je gratis cryptomunten kunt ontvangen.

Aangezien wij er zeker van willen zijn dat wij de juiste informatie verstrekken zullen wij niet direct alle airdrops vermelden. We focussen ons op de airdrops die verband hebben met de Bitcoin (BTC) en/of één van de andere top 25 cryptomunten en de airdrops die om andere reden interessant zijn.

Let op! Deze dienst staat los van de CryptoDaily. Als je je al opgegeven hebt voor de CryptoDaily vragen we je om je eenmalig apart op te geven voor de airdrop-nieuwsbrief, zodat we je niet onnodig spammen.

Andersom geldt dat als je jezelf nog niet hebt opgegeven voor de CryptoDaily en nog niet voor de Airdrop nieuwsbrief, je jezelf bij beide eenmalig moet aanmelden als je deze wilt ontvangen.

Geef je op voor onze airdrop alert

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_e27da”][/cp_modal]

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.