Search
Close this search box.

Dit moet jij weten over de BitTorrent token Airdrop (gratis cryptomunten)

Een van de gebeurtenissen in cryptoland waar veel mensen naar uitkijken is de lancering van de BitTorrent Token. Deze wordt door Tron (TRX) uitgegeven bij het gelijknamige download-platform. Wij zetten alles wat jij moet weten op een rij en leggen uit hoe jij gratis BitTorrent Tokens (BTT) kunt verdienen. Ook leggen we uit wat de Nederlandse cryptobeurzen doen.

Wat is de BitTorrent Token?

Om goed uit te kunnen leggen wat de BitTorrent token is en waar deze voor dient moeten we eerst uitleggen wat BitTorrent is en hoe het werkt.

Wat is BitTorrent?

BitTorrent gebruik je om bestanden (zoals bijvoorbeeld een film) te downloaden. Dit doe je door je aan te melden bij BitTorrent en het bestand te kiezen dat je wilt hebben. Dit wordt dan in brokjes gedownload en in elkaar gezet zodat je direct naar jouw bestand kunt kijken.

Daar tegenover staat dat je zelf de blokjes die je downloadt ook weer uploadt. Dit uploaden noemt men ‘seeden’. Het probleem hierbij is dat dit seeden ten koste gaat van de geheugencapaciteit van jouw computer. Veel mensen sluiten dus het seeden zo snel mogelijk af. Het is daarbij ongeschreven regel dat je net zoveel data uploadt als dat je downloadt. Het is voor het systeem nog prettiger als je meer uploadt dan download. Om dat te bespoedigen heeft men voor het uploaden een beloningssysteem bedacht. De BitTorrent Token. Inderdaad, een cryptomunt.

In dit filmpje beantwoordt Tron (TRX) oprichter Justin Sun alle vragen rond de BitTorrent token (BTT). (Tekst loopt door na het filmpje).

Waarom kiest BitTorrent voor een cryptomunt als beloning?

Op 23 juli van dit jaar maakte BitTorrent via een persbericht bekend dat Tron (TRX) hen had overgenomen. Met de overname maakte Tron haar ambitie concreet.

Wat wil Tron (TRX) met BitTorrent?

Tron is een stichting zonder winstoogmerk die zich met name richt op Blockchain- en cryptotoepassingen voor de creatieve sector. Met hun project Atlas willen zij een creatief Blockchain-platform creëren. BitTorrent is daar één van de onderelen van.

Wat weten we van de BitTorrent Token (BTT)?

Allereerst weten we dat de BitTorrent Token (BTT) serieus te nemen is. Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld begeleidt de introductie van BTT als partner en daarnaast hebben zij uiteraard een white paper opgesteld.

Op basis van de officiële informatie en het white paper kunnen we de volgende gegevens delen:

 • In totaal komen er 990.000.000.000 BTT beschikbaar. Deze worden gefaseerd uitgegeven. In de eerste ronde komt er zo’n 9% van het totaal beschikbaar.
 • Deze worden als eerste via een publieke verkoop aangeboden.
 • Voor deze verkoop zijn 59.400.000.000 BTT beschikbaar.
 • De prijs voor 1 BTT wordt op de dag van start verkoop bepaalt, maar zal ongeveer 0,00012 USD bedragen.
 • De verkoop start op 28 januari 2019 om 16 uur Nederlandse tijd.
 • Bij deze eerste verkoop geldt dat er minimaal 100.000 BTT moet worden gekocht. Maximaal mag men voor $ 20.000,- of equivalent kopen. De totale eerste verkoopronde is gemaximeerd op $ 7.200.000,-.
 • De verkoop stopt óf wanneer het bedrag van $ 7.200.000,- is bereikt, of op 3 februari 2019 om 16.00 uur.
 • De tokens worden gedistribueerd binnen 15 dagen na einde van de verkoop.

Waar kun je de BTT kopen?

De eerste verkoop verloopt exclusief via Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Je kunt hier direct een account aanmaken, zodat je zeker weet dat je jouw BTT tegen de introductieprijs kunt aanschaffen.

Komt er ook een airdrop voor de BitTorrent token (BTT)?

Jazeker, naast de mogelijkheid om BTT in de voorverkoop te kopen is er ook de mogelijkheid om ‘gratis’ BitTorrent tokens (BTT) te krijgen via een zogenoemde Airdrop. Dit leggen we uit.

Wat moet je doen om gratis BitTorrent Tokens (BTT) te krijgen?

De Airdrop van BitTorrent (BTT) geldt alleen voor bezitters van Tron (TRX). Iedereen die op het moment van de zogenaamde snapshot in het bezit is van Tron (TRX) krijgt BTT.

Hoeveel BTT krijg je en wanneer vindt het snapshot plaats?

Het screenshot vindt plaats zodra block 6.600.000 gemined wordt. Dit is naar verwachting op 11 februari 2019 rond 12 uur. Het exacte verloop van het minen kun je hier bekijken. De exacte omwisselkoers is nog niet bekend. Er zijn voor de eerste Airdrop 10,890,000,000 BitTorrent tokens (BTT) beschikbaar. Deze worden verdeeld onder de kwalificerende Tron (TRX)-bezitters. De verwachting is dat de koers ongeveer 0,11 BTT per TRX zal bedragen.

Vervolgens zal de Airdrop elke 11 van de maand worden uitgevoerd. Het snapshot van de Tron (TRX) voor die maand zal steeds rond 12 uur op de 11e plaatsvinden. Hiervoor is vooralsnog het volgende schema vastgesteld:

 • 11 maart 2019 – 11 februari 2020: airdrop 990.000.000 BTT per maand;
 • 11 maart 2020 – 11 februari 2021: airdrop 1.072.500.000 BTT per maand;
 • 11 maart 2021 – 11 februari 2022: airdrop 1.155.000.000 BTT per maand;
 • 11 maart 2022 – 11 februari 2023: airdrop 1.237.500.000 BTT per maand;
 • 11 maart 2023 – 11 februari 2024: airdrop 1.320.000.000 BTT per maand;
 • 11 maart 2024 – 11 februari 2025: airdrop 1.402.500.000 BTT per maand.

Zijn er verdere voorwaarden om mee te doen aan de BTT airdrops?

De voorwaarde is dat je op het moment van het nemen van de snapshots Tron (TRX) in bezit hebt. Deze moet je hebben in jouw account van een van de deelnemende beurzen of in een private crypto wallet, waarbij het een vereiste is dat je de private keys in bezit hebt. In dit artikel zie je de beste crypto wallets van 2019, die je daarvoor eventueel aan kunt schaffen.

Ondersteunen de Nederlandse cryptobeurzen de BTT airdrops?

Nee, wij hebben navraag gedaan bij Bitvavo en Litebit.eu. Beide Nederlandse beurzen geven aan de airdrops op dit moment niet te kunnen ondersteunen omdat zij geen Tron (TRX) wallet bieden. Als je op één van deze beursen Tron (TRX) hebt zul je ze dus vóór de snapshots over moeten boeken naar een van de deelnemende beurzen, zoals Binance of moeten storten op jouw eigen crypto wallet.

Hoe kun je verder aan Bittorrent Tokens komen en wat kun je ermee doen?

Vanaf 12 februari 2019 kun je op 3 manieren aan de slag met jouw BTT:

 • Je kunt de BTT verhandelen via een van de deelnemende cryptobeurzen;
 • Verder kun je de BTT verdienen door te zorgen dat je op het moment van de snapshots Tron (TRX) in bezit hebt en deze op de juiste wijze bewaart;
 • Daarnaast kun je BTT verdienen door via BitTorrent upload-capaciteit ter beschikking te stellen.

In de toekomst zal je met de BTT ook betaalde content kunnen kopen via BitTorrent en andere toepassingen kunnen betalen.

Meer weten over BitTorrent Token (BTT)?

Uiteraard zullen wij de ontwikkelingen rond de BitTorrent Token (BTT) uitgebreid blijven volgen. Als je jezelf hieronder opgeeft voor de CryptoClan Daily weet je zeker dat je geen ontwikkeling mist. Daarnaast zie je hier de officiële communicatie over de Airdrops en introductie. Ook op de site van BitTorrent zie je genoeg informatie en daarnaast kun je jezelf daar als gebruiker registreren als je zelf ook wilt downloaden en uploaden. Op de site van Binance zie je de informatie over de steun van de airdrop en de eerste token-sale.

Meer weten over de Tron (TRX)?

De Tron (TRX) zelf is ook naast de airdrop van BTT een goede reden om te beleggen. Zo was de Tron (TRX) een van de 10 best presterende cryptomunten van 2018. De experts zijn daarnaast erg positief over de koersverwachting van Tron in 2019. Uiteraard kun je het laatste nieuws over de Tron (TRX) steeds lezen in de CryptoClan Daily waarvoor je jezelf hieronder kunt opgeven. Ook kun je de koers 24 uur per dag volgen op onze pagina met Tron live koersen.

Meer weten over airdrops?

In dit artikel hebben we de bijzonderheden over airdrops op een rij gezet. Daarnaast leggen wij in dit artikel ook uit hoe onze gratis Airdrop Alert werkt. Wil jij ook gratis updates ontvangen over de belangrijkste airdrops?

Geef je dan hier op voor onze gratis Airdrop Alert.

Let op! Deze dienst staat los van de CryptoDaily. Als je je al opgegeven hebt voor de CryptoDaily vragen we je om je eenmalig apart op te geven voor de Airdrop Alert, zodat we je niet onnodig spammen.

Andersom geldt dat als je jezelf nog niet hebt opgegeven voor de CryptoDaily en nog niet voor de Airdrop Alert, je jezelf bij beide eenmalig moet aanmelden als je deze wilt ontvangen.

Lees de Bittorrent verwachting hier.

Geef je op voor onze airdrop alert

[cp_modal display=”inline” id=”cp_id_e27da”][/cp_modal]

Uiteraard kun je jezelf hieronder ook opgeven voor de gratis CryptoClan Daily.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.