Search
Close this search box.

Tips voor interessante crypto-investeringen onder vijf euro

Als je in cryptomunten investeert is het natuurlijk ook leuk om een aantal munten in portefeuille te hebben. Nu kun je uiteraard in Bitcoin (BTC) investeren. Met een koers van $ 4.000,- heb je bij investering van tien euro maar een fractie van één munt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een investering in andere cryptomunten. Zo zijn er veel cryptomunten die nog geen 5 euro kosten maar je toch een goed rendement op kunnen leveren. Wij leggen uit hoe je hier succesvol in kunt handelen en delen 3 insider tips.

Het sleutelwoord bij kleinere cryptomunten: utility

Wanneer je rationeel wilt handelen in kleinere cryptomunten is utility ofwel de toepassing van de munt het sleutelwoord. Als je een cryptomunt met een goede utility koopt zijn er drie factoren waar je een uitspraak over kunt doen:

Mate van liquiditeit

Als er veel gebruik wordt gemaakt van een cryptomunt zullen veel mensen de munt willen aan- en verkopen. Hierdoor ontstaat volatiliteit en liquiditeit. Hier kun je bij investeringen jouw voordeel mee doen. Een hoge marktkapitalisatie zegt niet alles, want dit biedt geen garantie op kopers wanneer jij jouw munt wilt verkopen.

Vraag naar toepasbaarheid

Als de munt breed wordt toegepast en gebruikt voor succesvolle activiteiten zal de vraag toenemen. Doordat toenemende vraag tot hogere koersen leidt zullen ook meer investeerders interesse krijgen. Zo ontstaat een sneeuwbal-effect dat een prijsopdrijvend effect kan hebben.

Mate van schaarste

Als veel mensen de munten nodig hebben om te gebruiken is de animo om te handelen steeds minder. Hierdoor wordt de handelsmarkt steeds kleiner. Ook deze schaarste zorgt voor een koersverhogend effect.

Crypto-insider ‘cryptonite’ deelt drie munten die volgens het oordeel een goede utility te hebben om deze effecten positief in gang te zetten. De cryptomunten die worden getipt maken dan ook (volgens cryptonite) grote kans om dit jaar of volgend jaar in waarde te stijgen. Wij zetten ze op een rij.

Pantos (PAN)

Deze cryptomunt is werkelijk een fluitje van een cent. De Pantos (PAN) is een van de jongste cryptomunten en ontwikkeld door cryptobeurs Bitpanda. De PAN is de financiering voor hun project dat transacties tussen verschillende Blockchains mogelijk is. Aangezien de toepassingen van Blockchain sterk zullen stijgen en de gebruikers dan graag brede toegang hebben is de vraag naar de toepasbaarheid zeker aanwezig.

Op dit moment is de munt nog erg nieuw en alleen via Bitpanda te verkrijgen. Dit betekent dat de koers nog laag is (momenteel rond $ 0,01) en er nog veel aanbod is. Als vroege investeerder loop je uiteraard meer risico, maar er is ook meer rendement te verdienen.

Omise GO (OMG)

Met een marktkapitalisatie van $ 248 miljoen en een koers van (op het moment van schrijven) € 1,56 is Omise GO (OMG) volgens cryptonite een koopje. Het doel van Omise Go is om mensen die geen bankrekening hebben (dat zijn er zo’n 2 miljard) een moderne betaaloplossing te bieden. Aangezien het systeem zich zowel richt op de eindgebruiker zonder bankrekening als de aanbieders van betaaloplossingen is er veel ruimte om mensen te servicen. Zoals we zagen is de doelgroep ook groot genoeg.

Uiteraard is het risico dat andere financiële instellingen alsnog een oplossing zien om deze groep mensen aan een bankrekening te helpen. Toch is het goed voor te stellen dat de koers van deze munt zal stijgen. Daarnaast is de munt al in een meer volwassen stadium. Je vindt hem dan ook regelmatig in de top-25 van onze live cryptokoersen.

Stellar Lumens (XLM)

Deze munt is wellicht de bekendste van de drie. Met haar eigen blockchain kan ze razendsnelle betaaltransacties uitvoeren tegen nagenoeg nul kosten. Ook is haar Blockchain geschikt voor het bouwen van dApps. Het recente partnership met IBM om een wereldwijd betaalsysteem te lanceren als concurrent voor SWIFT en Ripple (XRP) laat zien dat deze cryptomunt veel technische potentie en vertrouwen geniet. Het is niet voor niets dat deze munt een van de best presterende cryptomunten van 2018 was, voor 2019 als favoriet wordt getipt en door kenners positief beoordeeld wordt.

Uiteraard houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen, dus ook die bij kleine cryptomunten. Dit kan via onze site of door je hieronder eenmalig op te geven voor onze nieuwsbrief.

 

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.