Technische analyse van de koersdaling van 25 december

Gisteren was het breaking nieuws dat de koers van Bitcoin en koersen van de Altcoins plotseling instortten. Hoewel de koersen vandaag gestabiliseerd lijken te zijn was het toch even schrikken. Aan de hand van een technische analyse proberen we te te achterhalen wat er gebeurd is. Daarnaast bekijken we of dit gevolgen kan hebben voor de koersen in de komende dagen.

TIP

Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen

Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

Oorzaak en aanleiding koersdaling

Zoals altijd heeft een koersdaling een directe aanleiding en een oorzaak die zich over langere tijd ontwikkelt. Naar de directe aanleiding is het nog gissen.Op basis van delen van de fundamentele analyse kunnen we wel een inschatting maken.

Aanleiding koersdaling 25 december

Wel kunnen we constateren dat de beurzen in Europa en Amerika gisteren gesloten waren, maar dat er in Azië gewoon gehandeld werd. De koersen stortten daar in. Dit zal ongetwijfeld een weerslag op de cryptobeurzen gehad hebben. Ook het feit dat men vlak voor kerst een inval deed bij de grote cryptobeurs Upbit zal het vertrouwen in cryptovaluta in Azië niet ten goede zijn gekomen.

Technische analyse koersdaling 25 december

Om de oorzaak van de koersdaling in kaart te brengen kijken we terug naar de technische analyse van de koersen. Daarvoor gebruiken we onderstaande grafiek.

Technische analyse koersval cryptokoersen 25 december
Technische analyse koersval cryptokoersen 25 december. Bron: cryptobriefing.com.

We zagen voor de kerst al dat de bull-rally vaart minderde. Zo was er de vrijdag voor kerst zelfs sprake van een rustdag in de rally. Ook in bovenstaande grafiek is de afvlakking duidelijk te zien.

MACD-analyse

De MACD-histogramlijn (de blauwe lijn) van Bitcoin was ongeveer een week positief, maar aan het eind van het weekend begon deze al te verminderen. Op 22 december – zaterdag bereikte de histogramlijn een piek van net boven de 150, maar de dag daarna zakte deze weer naar naar 145. Zondag daalde deze naar 142 en gisteren – eerste kerstdag – dook nog eens 20 punten omlaag naar 120.

Traders gebruiken deze MACD-lijn om een ​​verandering in momentum ten opzichte van een vastgestelde prijstrend aan te geven. De MACD-curve berekent men door een exponentieel voortschrijdend gemiddelde op langere termijn (EMA) af te trekken van een korter looptijd.

Dit wordt vervolgens vergeleken met een standaard 9-dagen EMA – ook wel bekend als een signaallijn (de oranje lijn). Het is een bullish indicator als de MACD-lijn over de signaallijn gaat. Omgekeerd geldt ook dat als de MACD-lijn onder de signaallijn valt, dat als bearish wordt beschouwd. Het MACD-histogram wordt uitgewerkt als het verschil tussen de twee lijnen. Op deze manier kan het helpen om een verandering in het marktsentiment, zoals deze koersval, te kwantificeren en te ontdekken.

Huidige stand van zaken koers Bitcoin en koersen Altcoins

Zoals we eerder vanochtend publiceerden lijken de koersen te stabiliseren, al is de trend (nog) negatief. Uiteraard kun je onze live koersen 24 uur per dag, dus ook tijdens de kerst, hier volgen.

Toekomstverwachting

De MACD-lijn is bearish, dus koerscorrecties zijn niet uitgesloten. Daarnaast blijkt uit het verleden dat onrust op de aandelenbeurzen in veel gevallen ook leidt tot onrust op de cryptobeurzen. In dat opzicht alleen al is het te hopen dat er vanuit Amerika rust komt en de Japanse beurzen ook stabiliseren. Hoe zich dit ontwikkelt lees je in onze dagelijkse CryptoClanDaily, waarvoor je jezelf hieronder gratis kan opgeven. Je ontvangt de Daily dan dagelijks rond 18 uur gratis in jouw mailbox.

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!

InschrijvenVerder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link

Gratis extra Crypto?

Schrijf je dan direct in voor onze AirDrop-nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe AirDrops komen en hoe je hiervan kunt profiteren.
Inschrijven
close-link

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link
Dit wil je niet missen
X

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!